Witold Kepinski - 20 september 2023

CrowdStrike neemt Bionic ove

CrowdStrike heeft aangekondigd dat het heeft ingestemd met de overname voor een onbekend bedrag van Bionic, de pionier op het gebied van Application Security Posture Management (ASPM).

CrowdStrike neemt Bionic ove image

De combinatie zal CrowdStrike's Cloud Native Application Protection Platform (CNAPP) uitbreiden met ASPM om uitgebreide risico-inzichten en bescherming te bieden over het hele clouddomein, van de cloudinfrastructuur tot de applicaties en services die daarin draaien. Als gevolg hiervan zal CrowdStrike het eerste cybersecuritybedrijf zijn dat volledige code-to-runtime cloudbeveiliging levert vanaf één uniform platform.

Aangekondigd op de belangrijkste cybersecurityconferentie van de sector, CrowdStrike Fal.Con 2023, komt de ondertekening van de deal vlak na de financiële resultaten van CrowdStrike in het tweede kwartaal van 2024, waarin het bedrijf een recordkwartaal neerzette voor zijn snelgroeiende cloudbeveiligingsactiviteiten. Bovendien groeide de beëindiging van de ARR per 31 juli 2023 voor CrowdStrike-modules die in de publieke cloud worden ingezet tot 296 miljoen dollar, een stijging van 70 procent op jaarbasis – meer dan bijna elke leverancier van cloudbeveiliging.

“De cloud is het nieuwe slagveld van cybersecurity, maar het antwoord van de industrie tot nu toe is onsamenhangende puntbeveiligingstools of ‘platforms’ met meerdere consoles en agenten”, zegt George Kurtz, medeoprichter en CEO van CrowdStrike. “Wij leveren wat klanten nodig hebben: moderne bescherming om cloudbeveiligingsrisico’s uitgebreid aan te pakken, via één uniform platform. We hebben pionierswerk verricht op het gebied van cyberbeveiliging voor het cloudtijdperk, en de toevoeging van Bionic breidt ons leiderschap op het gebied van cloudbeveiliging verder uit in onze missie om inbreuken te stoppen. Bionic deelt onze passie voor klantgerichte innovatie en zal een geweldige aanvulling zijn op het CrowdStrike-team.”

De strijd om inbreuken te stoppen verplaatst zich naar de cloud
Volgens het CrowdStrike 2023 Global Threat Report is de exploitatie van de cloud met 95% toegenomen en is het aantal cloudbewuste bedreigingsactoren het afgelopen jaar ruim drie keer zo groot geworden. Tegelijkertijd hebben de groei van cloud computing, de snelheid van DevOps en het toegenomen gebruik van ontwikkelingsplatforms zonder en met weinig code geleid tot een explosie van applicaties en microservices die binnen cloudomgevingen draaien. De snelheid en het dynamische karakter van applicatieontwikkeling maakt het vrijwel onmogelijk voor organisaties om een ​​volledig beeld te behouden van elke applicatie en hun afhankelijkheden die in hun omgeving draaien, of van de microservices die interacteren met de cloudinfrastructuur. Dit creëert een enorm risicoprofiel dat cloud-slimme tegenstanders voortdurend willen misbruiken.

Bionic zal de unieke agent- en agentless-bescherming van de cloudinfrastructuur van het Falcon-platform uitbreiden met ongekend inzicht in applicatiegedrag en prioriteitstelling van kwetsbaarheden voor zowel servergebaseerde als serverloze infrastructuur, zonder het ontwikkelingsproces te verstoren. De belangrijkste mogelijkheden van Bionic zijn onder meer:

  • Realtime, probleemloze zichtbaarheid van applicaties: Ontdek en breng alle applicatieservices, databases, microservices, externe partijen, API's en gegevensstromen in kaart bij cloudserviceproviders en zowel hybride als on-premise applicatie-implementaties via een agentloze aanpak. Applicaties worden automatisch gedeconstrueerd en naadloos geïntegreerd met CI/CD-pijplijnen, waardoor de vereiste voor toegang tot gevoelige broncode wordt geëlimineerd.
  • Geef direct prioriteit aan kwetsbaarheden op applicatieniveau: Elimineer tot 95% van de kwetsbaarheidsruis en geef prioriteit aan de belangrijkste bedrijfskritische risico's die kunnen worden uitgebuit in productieapplicaties, zodat teams weten wat ze als eerste moeten oplossen op basis van de zakelijke impact.
  • Volledig inzicht in een serverloze infrastructuur: verminder risico's met het scannen op kwetsbaarheden voor serverloze infrastructuur, zoals Azure Functions en AWS Lambda.

CrowdStrike is van plan Bionic ASPM aan te bieden als een onafhankelijk aanbod en volledig geïntegreerd als een mogelijkheid van Falcon Cloud Security, onderdeel van het AI-aangedreven CrowdStrike Falcon-platform. Samen krijgen klanten uitgebreide cloudbeveiliging, variërend van Cloud Workload Protection (CWP), Cloud Security Posture Management (CSPM), Cloud Infrastructure Entitlement Management (CIEM) en nu ASPM.

“Bionic is opgericht vanuit het uitgangspunt dat als het om toepassingsrisico's gaat, je niet kunt beschermen wat je niet kunt zien. We hebben een 'Google Maps voor uw apps' gebouwd, die een compleet beeld geeft van de beveiligingsrisico's van applicaties op een werkelijk wrijvingsloze manier die het ontwikkelingsproces niet verstoort”, aldus Idan Ninyo, CEO van Bionic. “CrowdStrike heeft de mantel overgenomen als het moderne cyberbeveiligingsplatform bij uitstek en het te verslaan bedrijf op de cloudbeveiligingsmarkt. De kracht en omvang ervan als marktleider en innovator zullen ons helpen de adoptie van ASPM door elk bedrijf en elke organisatie ter wereld dramatisch te versnellen.”

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
BN en BW Anderswerken 15-05-2024 tm 31-05-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!