Witold Kepinski - 20 september 2023

HPE optimaliseert en start Hybrid Cloud business unit

Hewlett Packard Enterprise (HPE) geeft meer focus op zijn hybride cloud aanbod om verkoop daarvan te versnellen. Er komt een nieuwe Hybrid Cloud onderdeel. Daarbij worden ook nieuwe kopstukken aangesteld. Dit meldt HPE ceo Antonio Neri (foto) in een blog.

HPE optimaliseert en start Hybrid Cloud business unit image

Neri meldt:  'Tijdens mijn eerste dagen als CEO zei ik dat de onderneming van de toekomst edge-centric, cloud-enabled en datagestuurd zou zijn. Die visie van bijna zes jaar geleden is omgezet in strategie, vervolgens in innovatie en uiteindelijk in een sterk momentum voor HPE en bedrijfsresultaten voor klanten en partners in elke branche.

Omdat we beseften dat de wereld hybride zou zijn, hebben we HPE GreenLake geïntroduceerd en hebben we grote vooruitgang geboekt bij het op één lijn brengen van één geïntegreerd platform, één klantervaring en een portfolio van oplossingen onder één merk. De schaal en kracht van HPE GreenLake zijn duidelijk; het ondersteunt 27.000 unieke klantlogo's en 3,4 miljoen aangesloten apparaten. HPE GreenLake staat centraal in de manier waarop we onze edge-to-cloud-strategie implementeren.

Nu we de basis voor succes hebben gelegd, zijn we nu ons bedrijfsmodel aan het ontwikkelen om onze uitvoering te versnellen, een superieure klant- en partnerervaring te bieden en de groei voor het bedrijf en waarde voor onze aandeelhouders te stimuleren. Deze veranderingen in de organisatiestructuur en het uitvoerend leiderschap van HPE, die van kracht worden aan het begin van ons boekjaar 2024 op 1 november 2023, zullen ons portfolio verder verenigen en de levering van een echte cloudervaring voor onze klanten en partners verbeteren. Ze zullen nauwere integraties mogelijk maken die onze klanten en partners ten goede komen en innovatie stimuleren. En ze positioneren ons om te blijven winnen in de markt.

We creëren een nieuwe Hybrid Cloud business unit, onder leiding van HPE Chief Technology Officer Fidelma Russo. Dit bedrijf zal het HPE GreenLake-platform samenbrengenmet de technologieën en diensten van HPE Storage, HPE GreenLake Cloud Services Solutions en het huidige Office van de CTO-organisatie. Deze nieuwe groep zal onze hybride cloudstrategie versnellen, omdat we één portfolio van opslag-, software-, data- en clouddiensten leveren op het HPE GreenLake-platform.

De afgelopen twee jaar heeft Fidelma leiding gegeven aan het team dat het HPE GreenLake-platform heeft gecreëerd, dat nu het centrale aanbod is voor al onze Hybrid Cloud-oplossingen, en nieuwe diensten heeft ontwikkeld, getest, geïntegreerd en op het platform gelanceerd. Fidelma en haar team leidden ook de introductie van OpsRamp op het platform en creëerden een innovatiepijplijn die veelgevraagde diensten zoals het Sustainability Dashboard heeft opgeleverd. Fidelma is een klantgerichte leider en zal doorgaan met het aanbieden van revolutionaire nieuwe aanbiedingen aan onze wereldwijde klanten, waardoor HPE ons duidelijke voordeel kan realiseren terwijl we kansen nastreven in de hybride cloudmarkt.

Binnen de Hybrid Cloud-organisatie zal Tom Black de leiding nemen over het nieuwe Private Cloud-team, rapporterend aan Fidelma. De afgelopen drie jaar heeft Tom onze Storage-businessgroep door een transformatie naar een dataservicebedrijf geleid, waarbij hij het HPE Alletra-portfolio en ons eerste storage-as-a-service-aanbod introduceerde. Ik ben dankbaar voor zijn leiderschap en kijk uit naar de innovatie die hij in deze nieuwe rol zal stimuleren om ons bedrijf in dit groeiende deel van de hybride cloudmarkt verder uit te bouwen.

Vishal Lall zal HPE aan het einde van dit kalenderjaar verlaten. Vishal heeft een aantal leidinggevende posities bekleed bij HPE en heeft tijdens zijn tien jaar durende carrière bij het bedrijf talloze bijdragen geleverd. Zijn werk voor HPE GreenLake, HPE Aruba, HPE Ezmeral en Hewlett Packard Pathfinder heeft een aanzienlijke impact gehad op het stimuleren van het momentum en de marktkansen die HPE nu ziet, wat ons in een zeer sterke positie voor de toekomst plaatst.

Pradeep Kumar, hoofd van HPE Services, is al 27 jaar een opmerkelijke leider binnen ons bedrijf. De afgelopen maanden heeft hij zijn wens om met pensioen te gaan bij HPE met mij gedeeld, die hij rijkelijk heeft verdiend. Nu Pradeep met pensioen gaat, zullen we nu de belangrijkste operationele activiteiten voor al onze producten en diensten onder één leider brengen. HPE Services, Supply Chain en Quote-to-Cash zullen nu onze Global Operations-organisatie omvatten onder leiding van Mark Bakker. Door onze systemen en processen op één lijn te brengen en te optimaliseren en de end-to-end klant- en partnerervaring te stroomlijnen, zullen we de digitale transformatie voor HPE en onze klanten versnellen.

Zoals ik al vaak heb gezegd, heb ik er vertrouwen in dat we alles kunnen bereiken met het juiste team, geleid door de juiste leiders. Ik geloof dat we beide hebben. Ik ben trots op de vooruitgang die we hebben geboekt in onze transformatie naar het edge-to-cloud bedrijf. Deze nieuwe strategische afstemmingen zullen de geïntegreerde klant- en partnerervaring verbeteren, onze marktpositie versterken en onze uitvoering versnellen. Ik kijk ernaar uit om te blijven presteren op manieren die alleen HPE kan.'

Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024 Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V6

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!