Martijn Kregting - 22 september 2023

Veeam: Common Criteria-certificering van NIAP behaald

Het Veeam Data Platform van Veeam Software (dataprotectie en ransomware-herstel) heeft de Common Criteria-certificering behaald van het National Information Assurance Partnership (NIAP). Veeam Backup & Replication v12 en Veeam ONE zijn opgenomen in de NIAP Product Compliant List.

Veeam: Common Criteria-certificering van NIAP behaald image

Deze erkenning is volgens Veeam een belangrijke stap in het verbeteren van dataprotectie en het waarborgen van de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van gevoelige en kritische informatie. Een Common Criteria-certificering verzekert partners, klanten en overheden van Veeam’s toewijding aan kwaliteit en risicobeperking. Ook valideert het afstemming op de strengste regelgeving op het gebied van cyberbeveiliging.

Gouden standaard

Common Criteria is volgens Veeam de 'gouden standaard' op het gebied van cyberbeveiliging. De certificering is ontwikkeld in samenwerking met landen zoals het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Canada, Nederland, Australië, Singapore en de VS. Het is daarmee gebouwd op een uniform raamwerk voor het evalueren van de beveiligingskenmerken van IT-producten.

“Het bestrijden van cyberdreigingen vereist samenwerking tussen verschillende sectoren", stelt Anand Eswaran, CEO van Veeam. "De Common Criteria-certificering is een goed voorbeeld van hoe overheidsinstanties zijn samengekomen om ervoor te zorgen dat technologie voldoet aan de beste normen. Veeam streeft ernaar samen te werken met partners en allianties om te innoveren en een verenigd front te vormen tegen cyberdreigingen en -aanvallen. We zijn trots dat Veeam deel uitmaakt van deze wereldwijde inspanning.”

Strenge criteria

Het behalen van de Common Criteria-certificering vereist uitgebreide tests, evaluaties en validatie. Elk aspect van het product - van code tot beveiligingsmechanismen en operationele functionaliteit - wordt nauwkeurig onderzocht om te kijken of het voldoet aan de strenge criteria. De eisen van dit certificeringsproces weerspiegelen de niet aflatende inspanningen die nodig zijn om de cyberweerheid te versterken nu cyberaanvallen en ransomware-dreigingen blijven toenemen.

Naast de Common Criteria-certificering heeft Veeam ook andere certificeringen, zoals: DoDIN APL, FIPS 140-2, Independent Verification & Validation, ISO, SOC. 

SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024 Comstor BW 5 dec tm 10 dec 2023
Comstor BW en BN 5 dec tm 17 dec 2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!