Martijn Kregting - 23 september 2023

WatchGuard wil NDR-aanbieder CyGlass overnemen

Cybersecurity-leverancier WatchGuard Technologies wil CyGlass Technology Services overnemen. CyGlass levert cloud- en netwerkgebaseerde oplossingen voor detectie van en respons op dreigingen. Organisaties kunnen zo risico's identificeren, bedreigingen stoppen en compliance waarborgen.

WatchGuard wil NDR-aanbieder CyGlass overnemen image

Het cloudgebaseerde platform van CyGlass gebruikt kunstmatige intelligentie (AI)- en machine learning (ML)-mogelijkheden. Middelgrote en kleine organisaties beschikken hiermee over een betaalbare en geavanceerde cyberverdediging, zonder te investeren in hardware, stelt WatchGuard.

De CyGlass-technologie zal worden toegevoegd aan de WatchGuard Unified Security Platform-architectuur. AI-gebaseerde detectie van netwerkafwijkingen gaat onderdeel uitmaken van een toekomstige Network Detection and Response (NDR)-service, en de Open eXtended detectie- en responsmogelijkheden (XDR) binnen WatchGuard ThreatSync versnellen.

Geen dure NDR-technologie

“Het succes van CyGlass in het afgelopen jaar toont aan dat middelgrote bedrijven en MSP’s op zoek zijn naar innovatieve oplossingen voor detectie en respons die niet afhankelijk zijn van dure hardware”, stelt zegt Andrew Young, chief product officer bij WatchGuard. NDR-technologie moet zo voor veel meer bedrijven tegen redelijke kosten beschikbaar komen.

Als de technologie is geïntegreerd in de architectuur van WatchGuard's Unified Security Platform, verwacht Young dat partners en klanten profiteren van de nieuwste beveiligingsontwikkelingen om netwerkaanvallen af te weren. Dit omvat volgens Young verbeterde inzichten en acties op het gebied van XDR met gegevens van externe apparaten, waaronder switches, en vereenvoudigde naleving van regelgeving en cyberverzekeringen dankzij krachtige ingebouwde rapportages.”

“We hebben CyGlass opgericht met het doel organisaties te helpen hun hybride netwerken beter te verdedigen met nieuwe intelligentieniveaus die beschermen tegen de meest geavanceerde aanvallen”, aldus Ed Jackowiak, oprichter en CEO van CyGlass. “Door ons aan te sluiten bij WatchGuard en onze mogelijkheden te integreren in de indrukwekkende architectuur van het Unified Security Platform, tillen we onze missie naar een hoger niveau en maken we deze beschikbaar voor een gevestigd wereldwijd netwerk van partners en klanten.”

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
BN en BW Anderswerken 15-05-2024 tm 31-05-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!