Witold Kepinski - 22 september 2023

Red Hat OpenShift ondersteunt Oracle Cloud Infrastructure

Red Hat, speler in open source-oplossingen, en Oracle maken bekend dat ze hun samenwerking uitbreiden om klanten meer mogelijkheden te bieden voor de inzet van hun applicaties op Oracle Cloud Infrastructure (OCI).

Red Hat OpenShift ondersteunt Oracle Cloud Infrastructure image

Onderdeel van de uitgebreide samenwerking is dat Red Hat OpenShift, een platform voor hybride cloudapplicaties op basis van Kubernetes-technologie, voor het ontwerpen, bouwen en implementeren van cloud-native applicaties wordt ondersteund en gecertificeerd voor OCI.

Red Hat OpenShift op OCI wordt ondersteund voor door de klant beheerde installaties die gebruikmaken van gecertificeerde configuraties van Red Hat OpenShift Platform Plus, Red Hat OpenShift Container Platform en Red Hat OpenShift Kubernetes Engine die op virtuele machines en bare metal-instances van OCI Compute draaien. Daardoor kunnen klanten workloads installeren en uitvoeren op Red Hat OpenShift op OCI met het vertrouwen dat deze zijn getest, gecertificeerd en ondersteund worden door zowel Oracle als Red Hat. Daarnaast kunnen klanten met Red Hat OpenShift op on-premises datacenters deze omgevingen makkelijker verplaatsen naar OCI – inclusief productie-workloads. Dankzij de bestaande en transparante gezamenlijke supportovereenkomst kunnen klanten contact opnemen met zowel de supportteams van Red Hat als Oracle om eventuele problemen snel op te lossen.

De gedistribueerde cloud van OCI levert meer dan 100 diensten in 45 publieke cloudregio's, waaronder Oracle Cloud for Government-regio's in de VS, het VK en Australië, OCI Dedicated-regio's op locaties die door de klant worden beheerd, Oracle Alloy-regio’s die door partners worden ondersteund en Oracle EU Sovereign Cloud. Bij elk product hebben klanten OCI Compute shapes (een soort sjablonen) die zijn gecertificeerd met Red Hat OpenShift en een enterprise cloud met service level agreements voor beschikbaarheid, beheersbaarheid en prestaties. Hierdoor kunnen Red Hat OpenShift-workloads gebruikmaken van flexibele OCI Compute shapes voor prestaties op maat, OCI Compute bare metal shapes voor high performance en OCI Block Storage auto-tuning volumes voor kosteneffectieve schaalbaarheid.

Klanten kunnen ervoor kiezen om hun Red Hat OpenShift-omgeving op OCI te draaien vanaf de locatie die het beste past bij hun behoeftes rond compliance, prestaties en kosteneffectiviteit. Deze flexibiliteit is met name belangrijk voor organisaties die actief zijn in sectoren met complexe regelgeving zoals telecommunicatie, finance en zorg, en voor organisaties die in verschillende rechtsgebieden actief zijn.

De certificering en ondersteuning voor Red Hat OpenShift op OCI zal voortborduren op de beschikbaarheid van Red Hat Enterprise Linux op OCI als ondersteund besturingssysteem zoals in januari 2023 werd aangekondigd. Red Hat Enterprise Linux is nu ook gecertificeerd voor de ondersteuning van workloads op OCI bare metal servers en Oracle VMware Cloud Solution, naast OCI flexibele virtuele machines met Red Hat OpenShift-certificering die volgt bij algemene beschikbaarheid. Bovendien kunnen klanten nu de Red Hat Enterprise Linux image builder gebruiken, als onderdeel van hun Red Hat Enterprise Linux-abonnement, om op maat Red Hat Enterprise Linux gold images voor OCI te creëren waarmee aan een breed scala aan applicatie-workloads en beveiligingseisen tegemoet gekomen kan worden.

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6
Darktrace BN en BW 04-06-2024 tm 18-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!