Witold Kepinski - 25 september 2023

Acture neemt Duitse Evermood over

Acture, private uitvoerder van sociale zekerheid voor Nederlandse werkgevers, heeft het Duitse Evermood overgenomen. Evermood, een platform dat mentale gezondheid op de werkplek preventief aanpakt, zal als een eigen entiteit blijven voortbestaan. De overname van de Duitse “HR start-up van het jaar 2022” past in de ambitie van Acture om in Duitsland ‘vaste voet’ aan de grond te krijgen. Na vier eerdere overnames in Nederland, is de overname in Duitsland een eerste stap om bij de oosterburen tot de complete dienstverlening van ‘well-being’, naar preventie en ten slotte naar begeleiding te komen. Klanten van Evermood zijn onder meer Mercedes, Axa, Hornbach, Duitse Rode Kruis, Sparkasse en de gemeentes Aken en Potsdam.

Acture neemt Duitse Evermood over image


“Het is geen geheim dat mentale problemen de grootste verzuim veroorzaker zijn, in Nederland, maar ook in Duitsland. Met Evermood bieden we een SaaS geïntegreerde oplossing om preventief en op vrijwillige basis ondersteuning te bieden aan medewerkers op dit vlak” aldus Maudie Derks CEO Acture. Zij vervolgt: “Evermood gaat een belangrijke rol spelen in onze Duitse ambities. Zeker ook de komende jaren zullen Duitse werkgevers hier aandacht aan moeten blijven geven. Enerzijds omdat ook zij kampen met grote tekorten op de arbeidsmarkt en anderzijds omdat ze te maken hebben met een sterk verouderende arbeidsmarkt. De aanpak van Evermood kunnen wij ook in Nederland integreren en aanbieden. Mensen krijgen steeds jonger last van psychische klachten. Jongeren hebben het gevoel geen controle over hun leven te hebben. Ze kunnen niet altijd dealen met situaties die niet ideaal zijn. Met de komst van internet en de mobiele telefoon is het leven complexer geworden. Daarom moeten - net als in Duitsland - ook hier werkgevers een belangrijke rol vervullen in de preventie van uitval.”

Evermood geïntegreerd in bedrijfswebsites
Het Evermood platform kan worden geïntegreerd in de eigen bedrijfswebsites en moedigt werknemers aan om deel te nemen aan activiteiten die de mentale welzijn monitoren en bevorderen. Werknemers kunnen ook wekelijks geanonimiseerde zelfbeoordelingen en vragenlijsten invullen, waardoor ze de staat van hun mentale gezondheid kunnen volgen, beter begrijpen en eraan gaan werken. Werkgevers ontvangen dan geaggregeerde data over deze beoordelingen, uiteraard volledig GDPR proof, samen met analysegegevens van Evermood, die ze kunnen gebruiken om de juiste beslissingen te nemen voor het mentale welzijn van hun teams.

Lara von Petersdorff-Campen, oprichtster van Evermood: “Door samen te gaan met Acture kunnen wij de komende tijd een enorme groeiversnelling meemaken. De afgelopen jaren zijn we al sterk gegroeid en hebben steeds meer organisaties ons omarmd. We staan op het punt een grote stap voorwaarts te zetten. De ondersteuning en expertise van Acture, dat zelf ook meerdere snelle groeifases heeft doorgemaakt, gaat ons helpen dit professioneel te doen.”

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5
Infopulse BN 13-06-2024 tm 20-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!