Wouter Hoeffnagel - 26 september 2023

Aanklacht tegen ouders van FTX-oprichter Bankman-Fried

De ouders van Sam Bankman-Fried, oprichter van de failliete cryptobeurs FTX, moeten voor de rechter verschijnen. Managers van FTX beschuldigen hen ervan miljoenen dollars te hebben weggesluisd. Zo zouden zij hebben bijgedragen aan de ondergang van de cryptobeurs.

Aanklacht tegen ouders van FTX-oprichter Bankman-Fried image

FTX was het grootste cryptoplatform ter wereld. In november 2022 ging het bedrijf failliet nadat veel klanten hun geld van het platform haalden. Aanleiding hiervoor was onrust over de fondsen die FTX tot zijn beschikking had. Topman Sam Bankman-Fried wordt verdacht van fraude. Hij zou volgens aanklachten tegoeden van FTX hebben doorgesluisd naar zijn investeringsmaatschappij Alameda.

Giften vanuit Alameda

Nu blijkt echter dat ook de ouders van Bankman-Fried beschuldigd worden van fraude rondom de zaak. Zij zouden onder meer een gift van 10 miljoen dollar in cash en 16,4 miljoen dollar aan vastgoed op de Bahama's hebben ontvangen van Alameda. De vader van Bankman-Fried is actief als financieel expert. Hem wordt ook verweten dat hij alarmsignalen zou hebben genegeerd, terwijl hij deze met het oog op zijn functie had moeten erkennen.

De advocaten van de ouders ontkennen de aantijgingen.

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!