Redactie - 27 september 2023

Microsoft integreert ChatGPT en Dall-E in Windows 11 als Copilot

Microsoft gaat ChatGPT en DALL-E integreren in Windows 11 lijkt de ware stap naar kantoorgebruik ingezet. Onder de noemer ‘Copilot’ zitten de generatieve AI-oplossingen vanaf morgen alvast in een Insider-versie van Microsofts besturingssysteem, vanaf 1 november rollen ze uit voor professionele gebruikers van Microsofts 365-productiviteitsapps.

Microsoft integreert ChatGPT en Dall-E in Windows 11 als Copilot image

Eerder dit jaar investeerde Microsoft zo'n 13 miljard dollar in OpenAI, het bedrijf achter AI-doorbraken als taalmodel GPT en de beeldgenerator Dall-E. Schoorvoetend werd die eerste al ingebouwd in Microsofts webbrowser Edge. Maar met een nieuwe update voor Windows Insiders - die morgen verschijnt - wordt de kracht van beide AI-toepassingen rechtstreeks ingebakken in Microsofts AI-assistent Copilot. Vanaf 1 november zit de feature ook in Windows 365 voor professionele gebruikers, en ergens dit najaar komt een brede uitrol in de jaarlijkse grote Windows 11-update.

Copilot

Gebruikers kunnen de feature inzetten om instellingen te beheren, apps te starten of gewoon vragen te beantwoorden. Maar het zit dieper dan dat: tijdens een lanceringsevent in New York vorige week, waar ook Microsofts nieuwe Surface-toestellen werden voorgesteld, toonden Microsoft-medewerkers onder meer een demo waarin Copilot tekstberichten opstelde met data uit de Outlook-agenda.

Ook het wat ondergeschoven Windows-tekenprogramma Paint krijgt, naast nieuwe beeldbewerkingsfeatures als lagen, AI-features als Cocreator, waarmee gebruikers delen van hun creatie door AI te laten tekenen. De beeldgeneratie in Bing Image Creator werd bovendien opgevoerd tot Dall-E 3, de recentste versie van het AI-model.

In samenwerking met Data News

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!