Wouter Hoeffnagel - 25 september 2023

Visma neemt Silverfin over

Visma neemt Silverfin over, een leverancier van cloudsoftware voor accountants. De overname vergroot Visma’s aanwezigheid op de softwaremarkt in de Benelux.

Visma neemt Silverfin over image

Silverfin is een cloud-native leverancier van post-accountancy, inclusief het voorbereiden van rekeningen en gerelateerde workflows. Het bedrijf is opgericht in België in 2013 en beschikt over kantoren in onder andere Gent (B) en Voorschoten (NL).

Efficiëntie en winstgevendheid verbeteren

Het platform van Silverfin stelt accountants in staat de efficiëntie, het concurrentievermogen en de winstgevendheid op het gebied van compliance- en rapportagediensten te verbeteren. Het stimuleert de ontwikkeling en levering van nieuwe adviesdiensten. De meeste van de bijna 850 directe klanten van het bedrijf zijn accountantskantoren, en het platform heeft bijna 320.000 eindklanten.

“Silverfin geeft accountants de technologie en tools die ze nodig hebben om succesvoller te zijn, zowel voor zichzelf als voor hun klanten, waardoor Silverfin een perfecte match is voor Visma. We kijken ernaar uit om hun groei te ondersteunen en verder te versnellen”, zegt Merete Hverven, CEO van Visma.

Groei voortzetten

Silverfin werkt al langer aan het uitbreiden van zijn activiteiten. Zo is het bedrijf in de afgelopen vijf jaar in vijftien nieuwe landen actief geworden. Als onderdeel van Visma wil Silverfin deze groei voortzetten.

Silverfin wordt Visma’s zevende acquisitie op de Belgische markt sinds de eerste intrede in het land in 2020 met de overname van Yuki. Sindsdien hebben ook Belgische bedrijven als Syneton, UseItGroup, ionProjects, Teamleader en Beeple zich aangesloten bij Visma.

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!