Witold Kepinski - 26 september 2023

Amazon en Anthropic werken nauwer samen rond AI

Amazon en Anthropic hebben een strategische samenwerking aangekondigd die hun respectieve technologie en expertise op het gebied van veiligere generatieve kunstmatige intelligentie (AI) zal samenbrengen om de ontwikkeling van de toekomstige basis van Anthropic te versnellen modellen en maak ze breed toegankelijk voor AWS-klanten.

Amazon en Anthropic werken nauwer samen rond AI image

 Als onderdeel van de uitgebreide samenwerking:

Anthropic zal AWS Trainium- en Inferentia-chips gebruiken om zijn toekomstige basismodellen te bouwen, trainen en inzetten, waarbij hij zal profiteren van de prijs, prestaties, schaal en beveiliging van AWS. De twee bedrijven zullen ook samenwerken bij de ontwikkeling van toekomstige Trainium- en Inferentia-technologie.

AWS wordt de belangrijkste cloudprovider van Anthropic voor bedrijfskritische workloads, inclusief veiligheidsonderzoek en toekomstige ontwikkeling van basismodellen. Anthropic is van plan het merendeel van zijn werklasten op AWS te laten draaien, waardoor Anthropic verder wordt voorzien van de geavanceerde technologie van 's werelds toonaangevende cloudprovider.

Anthropic gaat een langetermijnengagement aan om AWS-klanten over de hele wereld toegang te bieden tot toekomstige generaties van zijn funderingsmodellen via Amazon Bedrock, de volledig beheerde service van AWS die veilige toegang biedt tot de beste funderingsmodellen in de sector. Bovendien zal Anthropic AWS-klanten vroegtijdige toegang bieden tot unieke functies voor modelaanpassing en verfijningsmogelijkheden.

Amazon zal tot 4 miljard dollar in Anthropic investeren en een minderheidsbelang in het bedrijf hebben.

Amazon-ontwikkelaars en -ingenieurs zullen via Amazon Bedrock met Anthropic-modellen kunnen bouwen, zodat ze generatieve AI-mogelijkheden in hun werk kunnen integreren, bestaande applicaties kunnen verbeteren en netto nieuwe klantervaringen kunnen creëren binnen de bedrijven van Amazon.

“We hebben enorm veel respect voor de team- en basismodellen van Anthropic en geloven dat we veel klantervaringen, op korte en lange termijn, kunnen helpen verbeteren door onze diepere samenwerking”, aldus Andy Jassy, ​​CEO van Amazon. “Klanten zijn behoorlijk enthousiast over Amazon Bedrock, de nieuwe beheerde service van AWS waarmee bedrijven verschillende basismodellen kunnen gebruiken om generatieve AI-applicaties bovenop te bouwen, evenals AWS Trainium, de AI-trainingschip van AWS, en onze samenwerking met Anthropic zou klanten moeten helpen om nog meer waarde uit deze twee capaciteiten.”

“We zijn verheugd om de Trainium-chips van AWS te gebruiken om toekomstige funderingsmodellen te ontwikkelen”, zegt Dario Amodei, medeoprichter en CEO van Anthropic. “Sinds de aankondiging van onze steun aan Amazon Bedrock in april heeft Claude een aanzienlijke organische adoptie onder AWS-klanten gezien. Door ons partnerschap aanzienlijk uit te breiden, kunnen we nieuwe mogelijkheden ontsluiten voor organisaties van elke omvang, terwijl zij de veilige, ultramoderne AI-systemen van Anthropic inzetten in combinatie met de toonaangevende cloudtechnologie van AWS.”

Lees meer hier.

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5 Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!