Witold Kepinski - 27 september 2023

Alle informatie over publieke dienstverlening voortaan op Overheid.nl

Burgers hebben behoefte aan 1 online ingang voor contact met de overheid. Zo krijgt een inwoner of ondernemer eenvoudig hulp of antwoord op een vraag. Die ingang wordt Overheid.nl. Op de website komt naast de huidige inhoud, zoals officiële publicaties en registers van overheidsorganisaties en -diensten, ook alle informatie over dienstverlening van de overheid te staan.

Alle informatie over publieke dienstverlening voortaan op Overheid.nl image

Demissionair staatssecretaris Van Huffelen wil graag begin 2024 een eerste versie van de vernieuwde site Overheid.nl opleveren. Het programma om dit te bewerkstelligen heet Landelijke Informatievoorziening (LIV) en stond eerder bekend als 1Overheid. De realisatie van deze website met alle informatie over dienstverlening van de overheid, is veelomvattend. Het raakt alle publieke dienstverleners en uitvoerders. Ook heeft een vernieuwd Overheid.nl met informatie over alle publieke dienstverlening een directe relatie met MijnOverheid en andere overheidsbrede portalen: NederlandWereldwijd.nl, Ondernemersplein.nl en Rijksoverheid.nl.

Denk mee

Verschillende overheidsorganisaties gaan meedenken over wat er nodig is om de vernieuwde website Overheid.nl tot een een succes te maken. Daarvoor is leiderschap, ervaring en kennis van alle betrokkenen nodig. Zodat bijvoorbeeld content op verschillende plaatsen kan worden gepubliceerd en het eigenaarschap duidelijk is belegd. Er een herkenbare homepage is die in de behoeften van bezoekers voorziet, en ervaringsdata en feedback leidend zijn voor de ontwikkeling en optimalisatie van overheid.nl.

Verkenningssessie

Medewerkers van overheidsorganisaties die betrokken zijn bij de ontwikkeling en het beheer van hun eigen publieke website kunnen meedenken. Doel is om met de opbrengsten de strategie te versterken voor de verdere ontwikkeling van een vernieuwd Overheid.nl.
Op donderdag 12 oktober 2023 is van 13.00 tot 16.30 uur een verkenningssessie. De locatie volgt nog. Maar het evenement zal in ieder geval plaatsvinden op een centraal gelegen locatie in Utrecht of Den Haag. Aanmelden kan tot 8 oktober via dit formulier op website van Gebruiker Centraal.

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
BN en BW Anderswerken 15-05-2024 tm 31-05-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!