Witold Kepinski - 27 september 2023

NexGen Cloud ontwikkelt AI Supercloud in Europa

NexGen Cloud, de duurzame leverancier van Infrastructure-as-a-Service, heeft plannen en financiering aangekondigd voor een van Europa's eerste AI Supercloud-implementaties om de ontwikkeling en groei van AI-bedrijven te ondersteunen.

NexGen Cloud ontwikkelt AI Supercloud in Europa image

Het Britse NexGen Cloud, een Elite-lid van het NVIDIA Partner Network, is van plan 1 miljard dollar te investeren in de bouw van zijn AI Supercloud in Europa, waarbij al 576 miljoen dollar is vastgelegd in hardwarebestellingen bij leveranciers. De AI Supercloud zal een speciaal rekenintensief platform bieden voor Europese technologiebedrijven, organisaties en overheden, en hen in staat stellen gevoelige AI-toepassingen en onderzoek uit te voeren binnen de Europese jurisdictie en privacywetten.

De AI Supercloud, die in oktober 2023 zal worden ingezet, zal ook helpen tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar versneld computergebruik, aangewakkerd door de groeiende belangstelling van de technologie-industrie voor het gebruik van generatieve AI en andere kunstmatige-intelligentietoepassingen om innovatie te stimuleren en de efficiëntie te verbeteren. Het zal ook zorgen voor regionale en kosteneffectieve toegang tot GPU-clouddiensten voor Europese ondernemingen en scale-ups.

De AI Supercloud-diensten van NexGen Cloud zullen worden geleverd vanuit Europese datacentra die uitsluitend worden aangedreven door 100% hernieuwbare energie, ter ondersteuning van sectoren als de gezondheidszorg, de financiële sector, maar ook media en entertainment.

De Europese AI Supercloud zal uiteindelijk in juni 2024 uit meer dan 20.000 NVIDIA H100 Tensor Core GPU's bestaan, waardoor bedrijven toegang krijgen tot een van 's werelds krachtigste GPU-versnelde platforms.

“AI gaat het economische succes van landen bepalen en de welvaart van hun burgers bepalen. De AI Supercloud zal bedrijven in staat stellen concurrentievoordelen te behalen in de volgende technologische evolutie, allemaal binnen de Europese jurisdictie en de datasoevereiniteit en -veiligheid die dat met zich meebrengt. Door onze samenwerking met NVIDIA gaan we een AI Supercloud leveren die ervoor zal zorgen dat Europese ondernemingen wereldwijd concurrerend kunnen zijn en de concurrentie voor kunnen blijven”, aldus Chris Starkey, CEO van NexGen Cloud.

“NVIDIA-rekenkracht is de motor achter bedrijven die de kracht van generatieve AI willen gebruiken. De NexGen Cloud AI Supercloud zal bedrijven in heel Europa toegang bieden tot deze hoogwaardige rekenkracht, waardoor het ware potentieel van AI en hoogwaardige computerinnovaties wordt ontsloten om hen te helpen concurrerend te blijven in een zich ontwikkelende wereldeconomie”, zegt Jaap Zuiderveld, Vice President of Sales and Marketing for EMEA at NVIDIA.

Om te helpen met de financiering van zijn AI Supercloud, heeft NexGen Cloud samengewerkt met Moore en Moore Investments Group (MMI) en een speciaal fonds opgericht, dat investeringen van hun particuliere investeerders heeft aangetrokken.

Toegang tot de AI Supercloud zal de komende twaalf maanden worden geboden via het onlangs aangekondigde Hyperstack-platform van NexGen Cloud , een GPU-versneld cloudplatform aangedreven door NVIDIA-technologie dat direct-to-compute, GPU-versnelde cloudtoegang voor de Europese markt mogelijk maakt. Het bedrijf neemt al pre-orders aan voor de eerste implementatie in oktober.

“De doorbraken in AI-technologie en grote taalmodellen van het afgelopen jaar vertegenwoordigen een belangrijk moment voor bedrijven, maar zijn tot nu toe ontoegankelijk gebleven voor particuliere investeerders. De AI Supercloud vertegenwoordigt een krachtige manier om het gebruik van AI te stimuleren, aan de computervraag te voldoen en tegelijkertijd de toegang tot enkele van de krachtigste GPU-systemen op de markt te democratiseren. Wij geloven rotsvast in het potentieel van deze implementatie en zijn verheugd om de kansen in deze onderneming aan onze investeerders te kunnen bieden”, zo besluit John Moore, directeur van MMI.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Dutch IT Golf Cup BN tm 16-09-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!