Witold Kepinski - 28 september 2023

Stichting NL CISO Circle of Trust verkrijgt OKTT-status

Op 7 september heeft demissionair minister van Justitie en Veiligheid Dilan Yeşilgöz-Zegerius aan Stichting NL CISO Circle of Trust (CCoT) een OKTT-status (objectief kenbaar tot taak) toegekend. Met de toekenning van de OKTT-status kunnen het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) en CCoT efficiënter samenwerken, doordat incident- en dreigingsinformatie tijdig gedeeld kan worden. De publiek-private samenwerking wordt hiermee verder geïntensiveerd.

Stichting NL CISO Circle of Trust verkrijgt OKTT-status image

Door de wetswijziging van de Wet beveiliging netwerk- en informatiesystemen van 1 december 2022 kan het NCSC op grond van zijn wettelijke grondslag informatie over dreigingen en incidenten delen met een organisatie dat objectief kenbaar tot taak (OKTT) heeft andere organisaties of het publiek te informeren. 

Deze OKTT’s kunnen daarmee vervolgens organisaties in hun achterban van die informatie en advies voorzien. Dankzij de toewijzing van de OKTT-status kan CCoT voorzien in tijdige, actuele en relevante dreigingsinformatie ten behoeve van de bij hen aangesloten partijen. Deze samenwerking is een belangrijke stap in het verhogen van de cyberweerbaarheid van de aangesloten multinationals.

De Stichting NL CISO Circle of Trust (CCoT) is opgericht door tien grote Nederlandse bedrijven om een bijdrage te leveren aan het vergroten van de (cyber)security awareness en weerbaarheid van in Nederland gevestigde bedrijven. De Stichting is opgericht door de CISO’s van ABN AMRO, Ahold Delhaize, Akzo Nobel, ASML, ING, KPN, Philips, Rabobank en Shell.

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 SLTN Vierkant
SLTN liggend

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!