Wouter Hoeffnagel - 29 september 2023

Opzeggen huur Londens kantoorpand kost Meta ruim 170 miljoen euro

Meta betaalt 149 miljoen Britse pond, omgerekend 172,6 miljoen euro, om een huurcontract voor een kantoorpand in Londen eerder te beëindigen. Het contract had een looptijd van twintig jaar en is door Meta in 2021 getekend.

Opzeggen huur Londens kantoorpand kost Meta ruim 170 miljoen euro image

Het Amerikaanse social media-bedrijf ging het contract in 2021 voor de COVID-19 pandemie aan. Het gaat concreet om een kantoorpand op 1 Triton Square in de Britse hoofdstad. De COVID-19 pandemie heeft de manier van werken echter sterk veranderd, waarbij meer werknemers vanuit huis zijn gaan werken. Meta zag de vraag naar kantoorruimte hierdoor teruglopen.

Kostenbesparingen

Ook zag Meta de uitgaven van bedrijven aan digitale advertenties teruglopen. Het zag zich genoodzaakt om kostenbesparingen door te voeren. Zo zijn in totaal bijna 21.000 mensen ontslagen sinds november vorig jaar.

Het kantoorpand in Londen stond al langer leeg, terwijl het pand maandelijks miljoenen euro's aan huur zou kosten. Het pand is in totaal zo'n 28.800 m2 groot en is naar verluid nooit door Meta in gebruik genomen.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!