Witold Kepinski - 29 september 2023

HP biedt Label Products kwaliteit en flexibiliteit met nieuwe HP Indigo 6K

Label Products, de etikettenexpert uit Waregem, en HP hebben de handen in elkaar geslagen. Dankzij de aanschaf van de HP Indigo 6K Digitale pers kan deze drukspecialist zijn klanten nog beter van dienst zijn. Deze investering garandeert een aanzienlijke verbetering in de kwaliteit van de verpakkingsbestickering

HP biedt Label Products kwaliteit en flexibiliteit met nieuwe HP Indigo 6K image

Label Products mag je bestempelen als een waar familiebedrijf. Dit grafisch productiebedrijf, opgericht in 1990, mocht enkele jaren terug de tweede generatie verwelkomen. Samen met hun 50 medewerkers beloven de broers Matthias en Stephan Dhondt maatwerkoplossingen voor alle markten. Van chemie, logistiek en de farmaceutische industrie tot de food & beverage sector. Het is duidelijk dat Label Products een expert is op het gebied van etiketten, met een breed scala aan klanten.

Matthias Dhondt, zaakvoerder bij Label Products: “We zijn al 33 jaar experts op het gebied van labelproductie, maar de afgelopen vijftien jaar is dit écht onze kernactiviteit geworden. Zo kunnen klanten zowel voor blanco en bedrukte als ook voor zelfklevend en niet-zelfklevend etiketten bij ons terecht. Label Products richt zich bewust niet op slechts één markt maar biedt een volledig gamma oplossingen aan voor verschillende sectoren en diverse toepassingen.”

De labeloplossingen van Label Products kunnen overal tegengekomen worden door de eindconsument, zoals op de pakketjes die worden besteld bij een webshop of op de flesjes van lokale bierbrouwers.

Familiewaarden en toegankelijkheid
Dat Label Products zich weet te onderscheiden, daarover bestaat volgens Matthias geen twijfel. “Het team en de flexibiliteit, dag in dag uit, spelen een cruciale rol. De klantenfeedback is uiterst positief, en bovendien wordt Label Products gezien als een heel toegankelijke partner. Onze familiewaarden spelen hierbij een belangrijke rol. In onze organisatie, waar korte lijnen en bereikbaarheid centraal staan, heeft iedere klant zijn vast aanspreekpunt. Dit draagt allemaal bij aan het versterken van de connectie met onze klanten.”

Duurzame oplossing bieden
Duurzame oplossingen worden steeds belangrijker in de labelsector. Label Products merkt dat hun klanten daar steeds meer naar vragen. “Duurzaamheid is onze topprioriteit voor volgend jaar. Net zoals vele bedrijven hebben ook wij zonnepanelen geplaatst die ons voor een groot deel van energie voorzien.” aldus Matthias.

“Daarnaast zijn we actief bezig om te kijken hoe we ons machinepark kunnen verduurzamen. We onderzoeken ook manieren om circulariteit toe te passen in onze bedrijfsvoering. Een grotere focus op het gebruik van duurzamere materialen en een sterke inzet op afvalrecycling spelen hierbij ook een grote rol.”. Aldus Matthias.

Label Products zet met vastberadenheid koers naar een duurzamere toekomst, waarin innovatie, klantgerichtheid en milieubewustzijn samenkomen om de labelsector te leiden naar een nog stralender en groener morgen.

Ook voor HP is duurzaamheid een topprioriteit. Onlangs kwam het 22ste Sustainable Impact report uit van HP waarin de duurzame ambities en voortgang van het bedrijf beschreven staan. De HP Indigo 6K digitale pers is ontworpen om restafval te minimaliseren en daarnaast biedt HP een georganiseerd proces voor het terugsturen en hergebruiken van onderdelen om circulariteit te stimuleren.

De aanschaf van de nieuwe HP Indigo 6K digitale pers markeert het begin van de samenwerking met HP. Label Products koos onder andere voor HP vanwege de kwaliteit die de digitale pers kan leveren. Dhondt: “De kwaliteit van de machine en de mogelijkheid om al de verschillende substraten te printen die voor onze klanten belangrijk zijn vonden wij gelukkig bij HP en gaven voor ons de doorslag. Bovendien waren wij overtuigd van de Total Cost of Ownership (TCO) van de HP Indigo 6K. Het kostenplaatje klopte”

Label Products zet de nieuwe HP Indigo 6K met name in voor bedrukte etiketten in kleine tot middelgrote oplagen met veel variable data en voor klantgerichte marketingcampagnes.

De HP Indigo 6K digitale persen zijn ontworpen om de productiviteit te verhogen dankzij de mogelijkheid om snel kleine tot middelgrote oplagen te kunnen verwerken. De pers is tevens uitermate geschikt voor het drukken van etiketten op verschillende soorten materialen waarbij de gebruiker verzekerd is van een hoge kwaliteit en een kosteffectieve oplossing.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!