Witold Kepinski - 02 oktober 2023

Kyndryl biedt nieuwe end-to-end cyber security services

Kyndryl, leverancier van IT infrastructuurdiensten, heeft aangekondigd aanzienlijke uitbreidingen te doen in haar Cyber Resiliency portfolio om organisaties te ondersteunen bij het effectief anticiperen, detecteren, beschermen en herstellen van cyber dreigingen.

Kyndryl biedt nieuwe end-to-end cyber security services image

Kyndryls nieuwe end-to-end cyber security services zullen de meer dan 2 miljard dollar aan jaarlijkse omzet op het vlak van Security & Resiliency van het bedrijf, in staat stellen om de aanwezigheid van deze expertise uit te breiden in de wereldwijde markt voor beheerde cyber security services met een totale waarde van 47 miljard dollar (verwacht voor 2025).

Cyberaanvallen in organisaties met uitsluitend traditionele beveiligingsmethodieken komen steeds vaker voor en beschadigen de reputatie van bedrijven, hebben invloed op hun financiën en leiden vaak tot onderbrekingen op operationeel vlak. Kyndryl reageert snel om klanten te helpen met het aanpakken van dit probleem door diverse services aan te bieden die flexibiliteit verschaffen en een intieme partnering met klanten realiseert. Samen met aanvullende mogelijkheden van het groeiende ecosysteem van partners helpt Kyndryl haar klanten met het moderniseren en versterken van hun beveiligingsactiviteiten.

"Het one-size-fits-all Security Operations Center werkt niet meer. Vandaag de dag worstelen te veel organisaties met tools die niet zijn geconfigureerd, gemonitord of verbonden met de systemen die echte waarschuwingen onderscheiden van ‘false positives’. Zelfs met een groter bewustzijn van de noodzaak om het aantal tools te verminderen en die tools aan te sluiten die nodig zijn, belemmert het voortdurende tekort aan talent deze goedbedoelde inspanningen," zegt Craig Robinson, Research Vice President bij IDC. "CISO's en CIO's zullen de flexibele aanpak waarderen die Kyndryl biedt met hun groeiende security operations services, terwijl Chief Compliance Officers hun groeiende wereldwijde aanwezigheid zullen waarderen die helpt om het stijgende aantal cyberdreigingen aan te pakken."

Kyndryls modulaire Security Operations platform heeft een gecentraliseerd en uniform managementsysteem en stelt klanten in staat om bestaande investeringen in beveiligingstechnologie en de toepassing daarvan te behouden, en tegelijkertijd de activiteiten te versterken. De nieuwe services worden geleverd via wereldwijde centra die gegevens valideren die op aangewezen locaties worden verwerkt, om klanten te ondersteunen met compliance en andere vereisten.
“Ons Security Operations als een platform centraliseert bestaande beveiligingsinvesteringen, maakt gebruik van hybride teams en past zich voortdurend aan het veranderende dreigingslandschap aan. Van belang daarbij is dat wij elke klant in iedere fase van de security journey kunnen ondersteunen met advies, consulting, managed services en technologieën", aldus Rik Chorus, Director Security & Resiliency bij Kyndryl Nederland.

Beveiligingsservices
Kyndryl staat klaar om klanten te ondersteunen in hun beveiligingstraject door middel van uitgebreide advies-, implementatie- en managed services gericht op de belangrijkste bouwstenen van moderne beveiligingsactiviteiten. Dit omvat Managed Detection and Response (MDR), Security Information and Event Management (SIEM), Endpoint Detection and Response (EDR) en Vulnerability Management. Terwijl traditionele beveiligingsactiviteiten niet veelzijdig zijn of klanten niet de mogelijkheid bieden om diensten te selecteren die op hun behoeften zijn afgestemd, kunnen klanten van Kyndryl nieuwe mogelijkheden kiezen en deze snel inzetten op basis van hun veranderende bedrijfsbehoeften.
Kyndryl's cyber resilience experts en Kyndryl Consult partners faciliteren het ontwerp en de evolutie van security operations journeys van klanten door de status van de huidige security operations omgevingen te beoordelen, aanbevelingen te doen voor de optimale toekomstige situatie en samen te werken aan een implementatie- en transitieplan. De experts van Kyndryl beheren de infrastructuren van klanten en monitoren de omgeving op mogelijke dreigingen via het netwerk van wereldwijde Security Operations Centers.

Security Operations Centers
Kyndryl heeft Security Operations Centers opgezet in Italië, Canada, Hongarije en Spanje, met plannen voor aanvullende centra in India en Japan tegen het einde van het jaar. Het netwerk van Security Operations Centers biedt klanten ondersteuning en bescherming om cyberdreigingen te beheren. Kyndryl biedt een hybride model waarmee organisaties hun bestaande beveiligingsteams kunnen integreren met de cyberbeveiligingsexperts van Kyndryl, of het end-to-end management van hun beveiligingsactiviteiten volledig kunnen uitbesteden aan Kyndryl.

Security Operations als platform
Veel organisaties worden geconfronteerd met verschillende en complexe IT-omgevingen en beveiligingstoolsets, waarbij sommige meer dan 100 tools en technologieën beheren. Terwijl traditionele beveiligingsoperaties klanten vaak dwingen om te kiezen uit een set aan tools, creëert Kyndryls vendor/partner agnostic security operations as-a-service platform een gecentraliseerd en uniform managementsysteem/platform dat organisaties in staat stelt om bestaande beveiligingsinvesteringen te behouden en tegelijkertijd hun operaties uit te breiden met nieuwe services. Het platform maakt gebruik van de mogelijkheden van beveiligingstechnologie met native AI en Machine Learning (ML) om de nieuwste dreigingen te detecteren en snel te reageren met een geautomatiseerde respons.

De modulaire aanpak is een aanvulling op Kyndryl Bridge, dat is ontwikkeld op basis van de decennialange expertise van het bedrijf in het beheren van complexe, bedrijfskritische omgevingen, en is een 'as-a-service' operationele omgeving die een marktplaats, een operationele beheerconsole en een AI- en ML-analytics engine omvat. De mogelijkheden van Security Operations als een platform zullen volledig geïntegreerd worden in Kyndryl Bridge tegen het einde van het huidige fiscale jaar van het bedrijf (maart 2024). Door deze integratie zullen klanten de zichtbaarheid van de beveiliging van hun door Kyndryl beheerde IT-middelen verbeteren.

Uitgebreide resilience
Kyndryl's nieuwe security operations en responsmogelijkheden zijn volledig geïntegreerd in haar Security and Resiliency portfolio dat zich richt op het helpen van klanten bij het anticiperen op, beschermen tegen, weerstaan van en herstellen van nadelige omstandigheden, bedreigingen of cyberaanvallen. De geïntegreerde services en het platform van Kyndryl maken ook gebruik van de mogelijkheden van het wereldwijde ecosysteem van strategische partnerschappen en allianties van het bedrijf, waaronder de toonaangevende cloud hyperscalers en talrijke partners op het gebied van Security and Resiliency. Volgens IDC kunnen bestaande klanten met de Security and Resiliency services van Kyndryl een rendement op investering realiseren van 568 procent over een periode van vijf jaar.

SLTN Vierkant SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024
IGEL - Cloud Expo BN start 27-11/7-12

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!