Witold Kepinski - 30 september 2023

Nord Security krijgt investering van honderd miljoen dollar

Nord Security, speler op het gebied van internetprivacy en beveiligingsoplossingen, heeft een financieringsronde van 100 miljoen dollar aangekondigd van Warburg Pincus, een mondiale groei-investeerder. Bestaande investeerders die aan de ronde deelnemen, zijn onder meer Novator Ventures en Burda Principal Investments.

Nord Security krijgt investering van honderd miljoen dollar image

De investering zal worden gebruikt om het productaanbod van Nord Security uit te breiden en de groei te versnellen door middel van strategische fusies en overnames, waardoor het bedrijf de veiligheid van zowel consumenten als zakelijke klanten nog verder kan verbeteren.

In april 2022 haalde Nord Security 100 miljoen dollar op op in zijn allereerste externe investeringsronde tegen een waardering van 1,6 miljard dollar. Door zich te concentreren op continue groei en het aantrekken van nieuwe financiering heeft Nord Security in iets meer dan een jaar tijd zijn waardering verdubbeld tot 3 miljard dollar.

Nord Security heeft een revolutie teweeggebracht in de manier waarop consumenten digitale veiligheid waarnemen en ermee omgaan. Door een allesomvattende tool te ontwikkelen die het online verkeer van gebruikers bewaakt, waarschuwingen over inbreuken biedt, downloads van malware bestrijdt en helpt bij het verwijderen van lijsten met datamakelaars, heeft Nord Security onmiskenbaar de industrienormen verhoogd. Er wordt geschat dat de mondiale omvang van de cyberbeveiligingsmarkt tegen 2030 zal groeien tot 538,3 miljard dollar . In een wereld waar cyberdreigingen zowel in complexiteit als in frequentie toenemen, zijn duurzame groei en preventieve beveiligingsmaatregelen van het grootste belang.

Nord Security, waarvan het productpakket de grootste en populairste VPN-service ter wereld omvat – NordVPN , wachtwoordbeheerder NordPass , beveiligingssoftware voor netwerktoegang voor bedrijven NordLayer en gecodeerde cloudopslag NordLocker – was al meer dan tien jaar opgestart voordat het zijn eerste op de markt bracht externe investeringen. Het was in staat een duurzaam bedrijfsmodel te benutten om een ​​gediversifieerde inkomstenstroom op te bouwen met een wereldwijde gebruikersbasis en veerkracht te ontwikkelen tegen de turbulentie op de financiële en durfkapitaalmarkten die momenteel worden gevoeld door startup-ecosystemen over de hele wereld.

In 2022 vormde Nord Security een groep bedrijven met een ander populair cyberbeveiligingsbedrijf voor consumenten: Surfshark. De productsuite van Surfshark omvat een consumenten-VPN, antivirus, online datalekdetectiesysteem Alert, online identiteitsbeschermingstool Alternative ID , een privézoektool Search en een geautomatiseerd systeem voor het verwijderen van persoonlijke gegevens Incogni. Het team achter Surfshark is zeer gefocust op nieuwe producten en innovaties in de consumentenprivacy- en beveiligingssector.

Nord Security werd in 2012 in Litouwen opgericht door mede-oprichters en co-CEO's Tom Okman en Eimantas Sabaliauskas. Hun missie was om internetbeveiligings- en privacytools te creëren die voor iedereen gemakkelijk toegankelijk zijn. Tegenwoordig wordt het productenpakket van Nord Security vertrouwd door miljoenen consumenten over de hele wereld en een groot aantal bedrijven. Nord Security is actief in meer dan twintig markten en heeft wereldwijd ongeveer 2.000 professionals in dienst.

Warburg Pincus heeft sinds de oprichting meer dan 22 miljard dollar geïnvesteerd in technologiebedrijven en is een van de meest actieve groei-investeerders in bedrijfstechnologie en cloudgebaseerde platforms. Opmerkelijke technologie-investeringen zijn onder meer Avalara, Infoblox, NEOGOV en Salsify. Een van de belangrijkste aandachtsgebieden van het bedrijf is het ondersteunen van groeiende cyberbeveiligingsbedrijven, waaronder investeringen in Aura, Bitsight, Contrast Security, Crowdstrike, eSentire en Zimperium.

Tom Okman, mede-CEO en mede-oprichter van Nord Security:“Dankzij het vertrouwen van onze gebruikers konden we meer dan tien jaar lang op een duurzame en winstgevende reis blijven. In een verzadigde markt voor cyberbeveiliging is het niet voldoende om next-gen privacy- en beveiligingsoplossingen aan te bieden. Ze moeten ook intuïtief zijn voor zowel professionele als informele internetgebruikers. Wij zijn dankbaar dat Warburg Pincus dat vertrouwen en onze visie op de toekomst van het internet deelt. We zullen blijven voldoen aan de behoeften van onze gebruikers door marktleidende innovatieve functies, informatieve marketing en een holistische benadering van de cyberbeveiligingsbehoeften van consumenten en bedrijven te bieden. De nieuwe financieringsronde, samen met de ervaring en knowhow van onze investeerders, stelt ons in staat om in een nog sterkere positie te verkeren om de naam Nord synoniem te maken met online privacy en veiligheid.”

Eimantas Sabaliauskas, mede-CEO en mede-oprichter van Nord Security: “Moderne cyberbeveiliging vereist baanbrekende innovaties, en dat is waar onze getalenteerde professionals ervoor zorgen dat Nord Security opvalt. Door de jaren heen hebben we ons gericht op het bevorderen van een gemeenschap waar gedreven experts worden verwelkomd en in staat worden gesteld om internet radicaal beter te maken. De Nord-gemeenschap, bestaande uit individuen uit alle hoeken van de wereld, werkt samen om ervoor te zorgen dat onze gebruikers elke dag veiliger online kunnen zijn. En we geloven dat er velen zijn die onze zaak en onze missie delen.”

Chandler Reedy, Managing Director, Head of Strategic Investments en Co-Head of Business Services , die ook lid wordt van de raad van bestuur van Nord Security, voegde hieraan toe:
“Nord Security is een marktleider met een uitgebreide staat van dienst op het gebied van de bestrijding van cybercriminaliteit en problemen met gegevensbescherming. Met aantrekkelijke langetermijnvooruitzichten, ondersteund door de modernste cyberbeveiligingsinstrumenten, sluiten het bedrijfsmodel en de strategie van Nord Security goed aan bij onze uitgebreide ervaring in de cyberbeveiligingssector. Door gebruik te maken van de expertise van het Capital Solutions-team van Warburg Pincus en het Capital Solutions Founders Fund, is Nord Security goed gepositioneerd om verder momentum te winnen in deze complexe marktomgeving. De investering wordt gedaan vanuit het Capital Solutions Founders Fund. We kijken ernaar uit om samen te werken met Tom, Eimantas en hun getalenteerde team om consumenten gemoedsrust te bieden bij het navigeren op internet.”

ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!