Witold Kepinski - 02 oktober 2023

Ulrich Ahle wordt nieuwe CEO Gaia-X

Gaia-X European Association for Data and Cloud AISBL kondigt de benoeming aan van Ulrich Ahle als de nieuwe Chief Executive Officer (CEO).

Ulrich Ahle wordt nieuwe CEO Gaia-X image

De Raad van Bestuur van Gaia-X Association heeft Ulrich Ahle met ingang van 1 november 2023 benoemd tot Chief Executive Officer (CEO) van de Gaia-X European Association for Data and Cloud AISBL. Hij volgt Francesco Bonfiglio op, die leiding gaf aan de niet- winstvereniging voor bijna drie jaar.

Ulrich Ahle heeft meer dan 30 jaar ervaring in de IT- en digitale industrie. Als Chief Executive Officer van de FIWARE Foundation sinds 2017 heeft Ahle een cruciale rol gespeeld bij het bevorderen van open source-oplossingen voor slimme steden, industrie, energie, enz. Ulrich Ahle was voorheen Vice President en leider van de Manufacturing and Industrie 4.0 System Integration-activiteiten bij Atos in Duitsland. Ahle is ook oprichter en lid van het bestuur van de International Data Spaces Association in Duitsland en was 16 jaar lid van het bestuur van de prostep IVIP-organisatie.

Catharina Jestin, Executive Vice President Digital and Information Management bij Airbus en voorzitter van de Gaia-X Association, zei: “Francesco was een geweldige CEO voor Gaia-X, en we zijn dankbaar voor zijn leiderschap en energie gedurende de afgelopen drie jaar. Ik ben blij dat we in Ulrich Ahle een uitstekende opvolger hebben gevonden, wiens opmerkelijke ervaring een belangrijke bijdrage zal leveren aan onze organisatie terwijl deze zich op het volgende niveau van haar missie begeeft. Gaia-X heeft tot doel de Europese en internationale acceptatie van een open, transparant en veilig federatief digitaal ecosysteem te vergemakkelijken, waarin gegevens en diensten worden beheerst door gemeenschappelijke regels en vrij en veilig kunnen worden gebouwd, verzameld en gedeeld. Op dit moment, bijna alle Europese regelgeving voor het delen van data is aangenomen en het bevorderen van de juiste set van compliance-organisaties en -instrumenten is van cruciaal belang voor het industriële succes van de data-economie. Ulrich Ahle heeft actief deelgenomen aan het internationaal opbouwen van een dergelijk raamwerk op het gebied van belangrijke open standaarden om slimme oplossingen mogelijk te maken en zal onze ambitie naar deze volgende stap drijven.”

Ulrich Ahle,Gaia-X Chief Executive Officer zegt “Gebaseerd op de groeiende kracht van kunstmatige intelligentie en digitale bedrijfsmodellen, worden data een nog strategischere troef voor duurzaamheid en concurrentievoordeel in verschillende bedrijfsdomeinen. Daarnaast is er een toenemende vraag naar een mondiale en interorganisatorische samenwerking op basis van gedeelde data. Gebaseerd op Europese waarden heeft Gaia-X een krachtige, concurrerende, veilige en betrouwbare federatieve data-infrastructuur ontworpen. Ik zal mijn ervaring inbrengen bij het omzetten van innovatieve oplossingen naar marktacceptatie en samen met het hele team een ​​duurzaam mondiaal ecosysteem rond de Gaia-X-technologie bouwen. Een nog sterkere harmonisatie van de publieke financiering op het niveau van de EU en de lidstaten zal de marktacceptatie van op Gaia-X gebaseerde oplossingen verder stimuleren.

Francesco Bonfiglio, de voormalige CEO van de Gaia-X Association, besluit: “Ik had de eer om Gaia-X te starten en te laten groeien, waarbij ik mijn visie in een onderneming bracht die ik als uniek en van het allergrootste belang voor Europa beschouw. Als ik het gesprek van mijn vijfjarenplan voortzet, zal Gaia-X eind 2023 eindelijk tastbaar worden, door de inzet in de markt van de compliancediensten en de eerste publieke catalogus. Nu ik deze basis heb ontwikkeld, beschouw ik, dankzij de grote inzet van mijn team en alle leden, mijn werk nu als gedaan. Ik ben iedereen dankbaar en trots op wat we hebben gebouwd. Ik wens mijn vriend Ulrich veel succes en kijk uit naar de uitbreiding en opschaling van Gaia-X.”

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Vertiv BW week 5 liggend groen/vierkant oranje 27-11-2023 tm 04-12-2023
SentinelOne bannercampagne BW BN 04-09-2023 tm 31-01-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!