Witold Kepinski - 04 oktober 2023

Cisco Compute Hyperconverged with Nutanix is beschikbaar

Cisco Compute Hyperconverged met Nutanix is nu beschikbaar. Dit moet een eenvoudiger pad naar hybride multicloud bieden aldus Cisco.

Cisco Compute Hyperconverged with Nutanix is beschikbaar image

Eerder zijn Cisco en Nutanix een strategisch partnerschap aangegaan om de levering van infrastructuur en applicaties overal en op schaal te vereenvoudigen. Nu is Cisco Compute Hyperconverged met Nutanix algemeen beschikbaar.

Cisco meldt in een blog: 'Het verschil met deze oplossing is dat deze de kracht van Cisco's netwerk- en SaaS-beheerde computerportfolio combineert met hybride multicloud-software van Nutanix, gebaseerd op de marktleidende HCI-basis. Het resultaat is de meest complete hypergeconvergeerde oplossing in de sector, volledig geïntegreerd en gevalideerd met flexibele implementatieopties en ondersteuning op Cisco UCS-servers.

Waarnemers uit de sector prijzen dit nieuwe partnerschap al. Ashish Nadkarni, IDC Group Vice President en General Manager, Infrastructure Systems, zei: “Dit is een fantastische aankondiging. Enorm. Het is het begin van een geweldige reis voor zowel Cisco als Nutanix en het geeft Cisco een nieuwe weg voor UCS-servers en meer keuze voor de klant. Het strategische belang van deze alliantie mag niet worden onderschat.”

Door deze oplossing te gebruiken, profiteren klanten van drie kernvoordelen:

Verminder de complexiteit met een cloud-operationeel model dat eenvoud, zichtbaarheid, controle en consistentie biedt voor hypergeconvergeerde systemen in sterk gedistribueerde omgevingen. Dit omvat verbeteringen op Dag 0 en Dag 1, waaronder serviceprofielen die zijn aangepast voor Nutanix en vooraf geïnstalleerde software die is geconfigureerd met een keuze uit hypervisors voor een eenvoudiger start.

Maximaliseer de veerkracht door hypergeconvergeerde systemen draaiende en beschermd te houden met een uitgebreid ondersteuningsmodel voor gezamenlijke oplossingen, gecombineerd met proactieve, geautomatiseerde veerkracht en beveiligingsmogelijkheden.

Versnel de IT-transformatie door moderne apps en gebruiksscenario's aan te pakken met een hypergeconvergeerde oplossing die flexibele implementatieopties biedt, de nieuwste hardware en software van twee industriële grootmachten en multicloud-integratie. Cisco levert ook de beste netwerkoplossingen in zijn klasse die baanbrekende capaciteit, snelheid en efficiëntie bieden voor de meest data-intensieve workloads in de hedendaagse hybride cloudomgevingen.'

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!