Wouter Hoeffnagel - 06 oktober 2023

Dynatrace maakt nieuwe producten beschikbaar op Microsoft Azure

Dynatrace maakt nieuwe producten beschikbaar voor klanten die het Dynatrace-platform op Microsoft Azure draaien. Het gaat om Dynatrace Grail data lakehouse, Dynatrace AutomationEngine en Dynatrace AppEngine.

Dynatrace maakt nieuwe producten beschikbaar op Microsoft Azure image

Dynatrace Grail data lakehouse brengt de enorme hoeveelheid en variëteit aan observability-, security- en bedrijfsdata uit cloud-native, hybride en multicloud omgevingen bij elkaar. Daarbij blijft de context van de data bewaard om directe, kostenefficiënte en nauwkeurige analyses te kunnen leveren.

No- en low-code toolsets

Dynatrace AutomationEngine biedt een no- en low-code toolset en maakt gebruik van Davis AI. Hiermee kunnen teams op maat gemaakte, intelligente en veilige workflowautomatisering bouwen en uitbreiden binnen hun cloud-ecosysteem.

Dynatrace AppEngine biedt eveneens een no- en low-code toolset en toegang tot Davis AI. De tool helpt teams met het op maat ontwikkelen van intelligente en veilige apps, waarmee zij inzichten kunnen verkrijgen uit de data die door hun clouds worden gegenereerd.

De nieuwe Dynatrace gebruikerservaring, inclusief dashboarding mogelijkheden en interactieve Dynatrace Notebooks, zorgt voor een betere samenwerking tussen teams en stelt meer mensen binnen een organisatie in staat om op data gebaseerde beslissingen te nemen.

Meerjarige samenwerking

Dynatrace en Microsoft gingen eerder al een meerjarige verbruiksovereenkomst en go-to-market samenwerking tussen Dynatrace en Microsoft. De partijen willen klanten hierbij helpen hun cloudmigratie en optimalisatie-intiatieven te versnellen. De producten die Dynatrace nu aankondigt bouwt voort op deze samenwerking.

Het vernieuwt Dynatrace-platform met Grail, AutomationEngine en AppEngine is naar verwachting tegen het einde van het kalenderjaar 2023 als limited availability release beschikbaar voor klanten die op Microsoft Azure draaien. Algemene beschikbaarheid volgt in Q1 2024.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!