Witold Kepinski - 06 oktober 2023

Google nieuwste Pixel-portfolio is beschikbaar

Google heeft zijn nieuwste Pixel-portfolio op de markt gebracht De nieuwe Pixel 8-telefoons hebben een volledig geüpgradede camera aan de achterkant, krachtige beveiliging en een batterij die de hele dag meegaat.

Google nieuwste Pixel-portfolio is beschikbaar image

Beide telefoons zijn voorzien van de Google Tensor G3-chip en AI van Google waardoor je meer gedaan krijgt dan ooit. Bovendien voorzien we Pixel 8 en Pixel 8 Pro 7 jaar lang van updates voor het besturingssysteem, beveiligingsupdates en feature drops.

Verder brengt Google voor het eerst een smartwatch uit in Nederland. De Pixel Watch 2 biedt de behulpzaamheid van Google, gecombineerd met de gezondheidsfuncties van Fitbit, waarmee de gebruikers alles uit je dag kunt halen.

Pixel 8 en Pixel 8 Pro hebben vernieuwde camera’s voor nog betere foto’s en video’s. Ook introduceren we unieke bewerkingsfuncties die mogelijk zijn gemaakt door Google AI.

Beide telefoons hebben dezelfde groothoekcamera, die 21% meer licht opvangt dan hun voorgangers. De ultragroothoekcamera op beide telefoons vangt zelfs 105% meer licht op. Daarnaast beschikt de Pixel 8 Pro over een telefotocamera met 5x optische zoom, die 56% meer licht opvangt dan de Pixel 7 Pro.

Met nieuwe functies zoals Magische Editor, Beste opname en Magische gum voor audio maak je elke foto en video perfect. De binnenkort beschikbare Videoboost-technologie op de Pixel 8 Pro biedt geavanceerde videobewerking zoals kleurcorrectie, belichting en stabilisatie waardoor video’s er nog professioneler uitzien. Bovendien krijg je voor de allereerste keer ook Nachtzicht Video.

Zowel Pixel 8 als de Pixel 8 Pro hebben een fris en modern ontwerp met een rondere vorm, trendy afwerking en stijlvolle kleuren. Pixel 8 Pro heeft een frame van gepolijst aluminium en is de eerste Pixel Pro met een matglazen achterkant. Pixel 8 is kleiner - ook net iets kleiner dan Pixel 7 - en heeft een gesatineerd metalen frame met een achterkant van gepolijst glas.

Pixel 8 Pro is verkrijgbaar in baaiblauw, porselein en obsidiaan vanaf 1.099 euro. Pixel 8 is verkrijgbaar in grijsgroen, roze en obsidiaan vanaf 799 euro. Beide toestellen zijn vanaf nu te bestellen bij Belsimpel, Odido en in de Google Store en zijn vanaf 12 oktober verkrijgbaar.

Voor het eerst brengt Google een Pixel Watch uit in Nederland. Pixel Watch 2 heeft een batterij die de hele dag meegaat en komt met nieuwe functies op het gebied van gezondheid, fitness en persoonlijke veiligheid. Daarnaast ben je productiever dankzij de toevoeging van Google Agenda en Gmail aan Pixel Watch 2. Met een lichtere behuizing van 100% gerecycled aluminium en een batterijduur van 24 uur is Pixel Watch 2 dag en nacht comfortabel om te dragen.

Pixel Watch 2 is beschikbaar in 4 kleurcombinaties: zilverkleurig/baaiblauw, matzwart/obsidiaan, zilverkleurig/porselein en goud/grijsgroen voor 399 euro.

Grootste software-update voor Pixel Buds Pro

Pixel Buds Pro ontvangen bovendien een grote software-update met geavanceerde AI-functies. Zo kunnen ze automatisch je muziek pauzeren en Transparantiemodus activeren wanneer je een gesprek begint met iemand in je buurt.

Ook ondersteunen Pixel Buds Pro Bluetooth Super Wideband voor hogere geluidskwaliteit tijdens het bellen en Clear Calling om achtergrondgeluid te verminderen, zodat je degene die je aan de lijn hebt beter kunt verstaan. De software-update is beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Pixel Buds Pro-gebruikers

Lees ook: Google blijft een nichespeler op de smartphonemarkt.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!