Wouter Hoeffnagel - 09 oktober 2023

Sophos AP6 Series ondersteunt overgang naar hybride omgevingen

Sophos kondigt de Sophos AP6 Series aan. Deze nieuwe cloud-beheerde WiFi 6 access points ondersteunen bedrijven bij de overgang naar hybride omgevingen. Het nieuwe aanbod is een aanvulling op Sophos' secure access portfolio, dat ook Sophos Firewall en Sophos Switch omvat.

Sophos AP6 Series ondersteunt overgang naar hybride omgevingen image

“Sophos voorziet met hun cloud-beheerde WiFi in de groeiende behoefte aan schaalbare oplossingen voor op afstand beheerde WiFi, die kunnen omgaan met het groeiende aantal verbonden apparaten en de toenemende verspreiding van IoT-systemen”, zegt Daniel Cole, Vice President Product Management bij Sophos. “De combinatie van de Sophos AP6 Series en Sophos Switches biedt onze partners een geïntegreerde toegangsoplossing van één leverancier. Dit verlicht de last en overheadkosten van het beheren van meerdere systemen van verschillende leveranciers. Vele netwerken werken nog steeds met snelheden van 1 Gigabit. Met de aanzienlijke prestatieverbeteringen van WiFi 6 biedt de industrie een belangrijke kans om draadloze netwerkomgevingen te herzien en te moderniseren. De oplossing van Sophos adresseert een veelvoorkomend knelpunt op de fysieke laag en kan de algehele netwerkprestaties van een bedrijfswifi-infrastructuur verbeteren.”

Snellere LAN-connectiviteit

Sophos AP6-modellen, waaronder de 420E, AP6 840, AP6 840E en de AP6 420X voor buitengebruik, zijn uitgerust met minimaal één ingebouwde 2,5 Gigabit interface voor snellere LAN-connectiviteit. In combinatie met de Sophos multi-Gigabit switches, die ook 2,5 Gigabit Ethernet ondersteunen, kunnen bedrijven hogere snelheden in hun hele netwerk realiseren. Voor extra prestaties bieden de AP6 420E en 840E apparaten, die WiFi 6E ondersteunen, toegang tot de 6 GHz band. Dit is een nieuwere, minder drukke frequentieband die optimale prestaties levert voor de nieuwste apparaten.

Sophos access points kunnen op afstand worden beheerd via het cloudgebaseerde Sophos Central platform, naast een breed scala aan andere oplossingen. Dit stelt partners in staat om alle installaties van hun klanten te beheren, te reageren op waarschuwingen, licenties te beheren en aankomende verlengingsdata te volgen. Daarnaast is er ook een on-premises interface beschikbaar voor beheerders die lokale instellingen willen beheren.

Beschikbaarheid

De Sophos AP6-serie is per direct beschikbaar en is alleen leverbaar via het wereldwijde netwerk van partners en Managed Service Providers (MSP's) van Sophos.

Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Netgear banner liggend start week 14

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!