Witold Kepinski - 10 oktober 2023

Swords of Steel database opgericht voor vermiste personen Gaza-oorlog

De Israëlische tech ondernemer Yuval Keshtcher creëert een 'Swords of Steel'-database voor vermiste personen die zijn verdwenen tijden s de recente Gaza-oorlog die 7 oktober 2023 begon.

Swords of Steel database opgericht voor vermiste personen Gaza-oorlog image

Keshtcher is een ondernemer en oprichter van verschillende bedrijven, waaronder UX Writing Hub, een online UX-schrijfbootcamp gevestigd in Israël, en een voormalig dienstplichtig soldaat. Hij is niet opgeroepen voor de oorlog en is op zoek naar een manier om bij te dragen, gebruikmakend van zijn vaardigheden en expertise.

Hij meldt op Linkedin: 'Israël in oorlog. Ik werd om 6.30 uur wakker met de belachelijke nieuwe realiteit waarin het bloed van mijn land op straat vloeit. Ik voelde me genoodzaakt in actie te komen en begon een klein team samen te stellen om vermiste mensen te helpen vinden. 

Ik wist niet dat het zou worden gebruikt door alle ziekenhuizen in Israël, overheidsdiensten, IDF en meer. Wat er de afgelopen 24 uur in mijn leven tijdens de weekenden is gebeurd: Onze Swords of Steel Missing Persons-website bevat nu meer dan 2.700 gegevens die mensen helpen hun verloren dierbaren te vinden.  

We worden ondersteund door invloedrijke partners zoals Microsoft, OpenAI en meer. Ons eenheidsfront bestaat uit de IDF (Israel Defense Forces), ziekenhuizen en zelfs het Ruimtevaart ministerie.

Ondanks uitdagingen, zoals de tijdelijke crash van de site na ons media artikel, hield onze vastberadenheid stand. Dankzij de snelle actie van Stav Charkham en ons team hebben we de activiteiten snel kunnen herstellen. Dit initiatief belichaamt de geest van samenwerking, technologie en onwrikbare hoop. Samen zetten we ons in om onze vermiste landgenoten te vinden. Voor iedereen die zich zorgen maakte: ik ben veilig en het gaat goed. Bedankt voor het vragen.'

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
BN en BW Anderswerken 15-05-2024 tm 31-05-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!