Witold Kepinski - 10 oktober 2023

Lenovo: meerderheid van devices zijn binnenkort altijd repareerbaar

Lenovo voorspelt dat de overgrote meerderheid van zijn apparaten tegen 2025 repareerbaar zal zijn. Dit zei Luca Rossi (foto), senior vice-president bij Lenovo en president van de Intelligent Devices Group, tijdens het Canalys Forums 2023 event in Barcelona.

Lenovo: meerderheid van devices zijn binnenkort altijd repareerbaar image

Lenovo, 's werelds grootste pc-fabrikant, heeft aangekondigd dat het zich heeft gecommitteerd om de repareerbaarheid van zijn apparaten te verbeteren. Het bedrijf voorspelt dat meer dan tachtig procent van zijn apparaten tegen 2025 repareerbaar zal zijn, inclusief batterijen, SSD's en andere onderdelen.

Lenovo zegt dat het deze stap zet om zijn milieudoelstellingen te bereiken. Door apparaten gemakkelijker te repareren, kan het bedrijf de levensduur van apparaten verlengen en de hoeveelheid elektronisch afval verminderen.

De toezegging van Lenovo komt op een moment dat er in toenemende mate aandacht is voor het recht op reparatie. In de Europese Unie zijn er nieuwe regels in de maak die consumenten meer informatie moeten geven over de levensduur en repareerbaarheid van de apparaten die ze kopen.

Lenovo is niet het enige bedrijf dat zich committeert aan het verbeteren van de repareerbaarheid van zijn apparaten. Apple heeft bijvoorbeeld aangekondigd dat het zijn iPhones en MacBooks vanaf 2023 gemakkelijker te repareren zal maken.

Belangrijkste punten:

  • Lenovo voorspelt dat meer dan 80 procent van zijn apparaten tegen 2025 repareerbaar zal zijn.
  • Het bedrijf zegt dat het deze stap zet om zijn milieudoelstellingen te bereiken.
  • De toezegging van Lenovo komt op een moment dat er in toenemende mate aandacht is voor het recht op reparatie.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!