Witold Kepinski - 10 oktober 2023

Hardware leveranciers belichten komst AI-PC

Op het Canalys Forums 2023 event in Barcelona hebben de grootste pc-fabrikanten, waaronder Lenovo en HP hun voornemen aangekondigd om AI-PC's op de markt te brengen. Deze machines zullen gebruikmaken van kunstmatige intelligentie om taken te automatiseren, de productiviteit te verbeteren en de gebruikservaring te verbeteren.

Hardware leveranciers belichten komst AI-PC image

HP CEO Enrique Lores (foto) zei dat AI-pc's klanten in staat zullen stellen large language models (LLM’s) te gebruiken op een veiligere manier, omdat gegevens niet naar de cloud hoeven te worden geüpload. Hij zei ook dat latentie een voordeel zal zijn, omdat gebruikers geen toegang tot de cloud hoeven te krijgen om de AI te gebruiken. Lores meldt verder dat HP aan een AI-PC bouwt die voor gebruikers een 'personal companion' wordt.

Lenovo meldt een AI-PC ergens tussen de tweede helft van 2024 en begin 2025 op de markt te brengen. Het bedrijf heeft echter nog geen technische details vrijgegeven.

Canalys CEO Steve Brazier zei tijdens het channel partner event  in Barcelona dat AI-pc's duurder zullen zijn en meer energie zullen verbruiken. Canalys heeft volgens hem verder een beetje moeite met het definiëren en omschrijving van een AI-PC.

Belangrijkste punten:

  • De grootste pc-fabrikanten hebben hun voornemen aangekondigd om AI-pc's op de markt te brengen.
  • Deze machines zullen gebruikmaken van kunstmatige intelligentie (AI) om taken te automatiseren, de productiviteit te verbeteren en de gebruikservaring te verbeteren.
  • AI-PCs zullen duurder zijn en meer energie verbruiken.
  • Het is nog niet duidelijk wat een AI-PC precies is.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!