Wouter Hoeffnagel - 10 oktober 2023

Richard Gadd benoemd tot senior VP EMEA en India bij Commvault

Commvault stelt Richard Gadd aan als senior vice president voor de regio EMEA en India (EMEAI). Gadd legt in zijn nieuwe functie de focus op internationaal opererende bedrijven in de regio, die Commvault wil helpen met het herstellen en beschermen van hun data tegen cyberdreigingen.

Richard Gadd benoemd tot senior VP EMEA en India bij Commvault image

Gadd beschikt over 25 jaar saleservaring in de IT-sector. Hij was tot voor kort werkzaam als vice president en directeur voor de regio EMEA bij Cohesity, waar hij ervaring opdeed in de markt voor storage en databeheer. Daarvoor was hij in diverse senior managementfuncties actief bij Hitachi Vantara, EMC en Computacenter.

Bij Hitachi Vantara slaagde Gadd erin om de marktpositie van het bedrijf in de regio EMEA fors uit te breiden. EMEA werd daarmee de grootste wereldwijde afzetmarkt van het bedrijf. Bij Cohesity wist Gadd het productaanbod zodanig gestalte te geven dat EMEA de snelst groeiende regio van het bedrijf werd. Hij wil op basis van deze ervaring Commvault helpen aan vergelijkbare go-to-marketsuccessen in de regio EMEAI.

'Ondernemingen aan cyber resilience helpen'

“Het is geweldig om toe te treden tot een van de bedrijven die het langst in de branche meedraait”, zegt Richard Gadd, senior vice president EMEAI. “Commvault heeft een sterke staat van verdienste op het gebied van innovatie en baanbrekende technologie. Ik kijk ernaar uit om leiding te geven aan het lokale team en bij te dragen aan het uitmuntende werk dat het verricht om internationaal opererende ondernemingen aan cyber resilience te helpen. Dit is een geweldige kans die ik met twee handen aanpak.”

Riccardo Di Blasio, chief revenue officer bij Commvault: "Vanwege het enorme potentieel en het momentum van Commvault in de regio EMEAI was het belangrijk voor ons om een leider met het juiste kaliber en zakelijke inzicht aan te trekken, die daarbij een inspirerende persoonlijkheid is. We hebben er het volste vertrouwen in dat we met de aanstelling van Richard de juiste keuze hebben gemaakt. Zijn sterke track record in het realiseren van een forse groei van het marktaandeel van grote ondernemingen sluit perfect aan op onze visie. Wij zien veel potentie voor zijn leiderschap in de regio EMEAI."

Richard neemt voor het eerst deel aan een live evenement in Europa tijdens de Nederlandse editie van de Commvault Shift Roadshow evenementenserie. Tijdens dit lokale evenement, dat op 16 november plaatsvindt in Hilvaria Studio's, gaat hij in op het cyber-resilience-platform van Commvault.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!