Witold Kepinski - 10 oktober 2023

Vertiv introduceert UPS voor edge- en middelgrote toepassingen

Vertiv, leverancier van kritieke digitale infrastructuur en continuïteitsoplossingen, breidt zijn aanbod van noodstroomvoorzieningen (UPS) uit met de energie-efficiënte en schaalbare Vertiv Liebert APM2. Deze compacte UPS is te gebruiken in combinatie met lithium-ion- en VRLA-batterijen. De capaciteit van een enkele unit kan van 30 kW naar 600 kW worden opgeschaald.

Vertiv introduceert UPS voor edge- en middelgrote toepassingen image

De Vertiv Liebert APM2 zorgt voor een aanzienlijke energiebesparing ten opzichte van minder efficiënte alternatieven. Het systeem kan voor extra capaciteit of redundantie worden ingezet in een parallelle configuratie met maximaal vier units. De Liebert APM2 is een CE-gecertificeerd UPS dat per direct in een 400V-uitvoering verkrijgbaar is in de EMEA-regio, Latijns-Amerika en Azië, waaronder India en China.

Als reactie op de groeiende vermogensvraag van edge computing-toepassingen en de beperkte ruimte binnen omgevingen aan de rand (edge) van het netwerk, biedt de Liebert APM2 een hoger uitgangsvermogen en een kleinere voetafdruk dan oplossingen met een vergelijkbare capaciteit. De Liebert APM2 neemt tot 45 procent minder ruimte in beslag dan zijn voorganger, de Vertiv™ Liebert® APM. Units kunnen op uiterst flexibele wijze worden ingezet: binnen een ruimte, in een rij, tegen de muur of rug aan rug. "Vertiv heeft de Liebert APM2 ontwikkeld om te voorzien in de vraag naar een compacte en efficiënte UPS die betrouwbare en hoogwaardige stroomvoorziening biedt en optimale beschikbaarheid naar de edge van het netwerk brengt”, zegt Kyle Keeper, senior vice president Global AC Power bij Vertiv. “Deze uiterst geavanceerde UPS stelt organisaties in staat om in hun groeiende vermogensbehoeften te voorzien zonder de noodzaak om hun infrastructuur volledig op de schop te gooien.”

De Liebert APM2 biedt in alle bedrijfsmodi een hoge mate van energie-efficiëntie, tot 97,5 procent in dubbele conversie modus en tot 98,8 procent in dynamic online modus. Het neemt stroom af via de bypass-verbinding en gebruikt de omzetter als actieve filter en middel om voor een stabiel uitgangsvermogen te zorgen. De energie-efficiëntie kan oplopen tot 99 procent in de ECO-modus. Deze profiteert voor de bypassverbinding van een stabiele netvoeding. Alle bedrijfsmodi worden geautomatiseerd op basis van de gebruikersvoorkeuren. De intelligente functie voor parallelle configuraties van de Liebert APM2 maakt het mogelijk om de belasting te verdelen tussen modules of zelfs tussen verschillende units. Dit maakt een gebalanceerde unit-runtime mogelijk en biedt automatische failover voor een optimale systeembeschikbaarheid. In de praktijk is gebleken dat een intelligente parallelle configuratie ook bevorderlijk voor de energie-efficiëntie is.

De Liebert APM2 kenmerkt zich door een modulaire architectuur. Gebruikers kunnen via de voorzijde eenvoudig toegang tot het systeem krijgen voor het vervangen van onderdelen. Dankzij de hot swappable bouwstenen wordt de mean time to repair (MTTR) tot minder dan dertig minuten beperkt. Het Vertiv Life Services-programma is als optie beschikbaar voor statusmonitoring en diagnostiek op afstand in combinatie met rapportage over de prestaties van het UPS.

Comstor BW 11 tm 17 dec 2023 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
SentinelOne bannercampagne BW BN 04-09-2023 tm 31-01-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!