Witold Kepinski - 10 oktober 2023

CTS en Appsbroker gaan strategische fusie aan

IT-dienstverleners Cloud Technology Solutions Group (CTS) en Appsbroker Ltd (Appsbroker) maken bekend een strategische fusie aan te gaan. Samen vormen de bedrijven daarmee het grootste volledig op Google Cloud gerichte adviesbureau van Europa.

CTS en Appsbroker gaan strategische fusie aan image

De twee Google Premier Partners worden samen één bedrijf voor zowel strategisch advies als technische oplossingen. Hiermee wordt er ingespeeld op de snel groeiende vraag naar oplossingen op het gebied AI, martech, databeheer en cybersecurity waarmee organisaties daadwerkelijk het verschil kunnen maken.

Het klantenbestand van CTS en Appsbroker bevat al diverse bekende namen. De fusie zal een verdere boost geven aan de expansiedoelstellingen binnen sectoren zoals de financiële dienstverlening, retail, maakindustrie en publieke sector, in zowel de EMEA-regio als het Verenigd Koninkrijk.

Volgens de voorwaarden van de overeenkomst zal het bedrijf worden geleid door Tom Ray, de CEO van CTS. Mike Conner, de oprichter en de huidige CEO van Appsbroker, treedt toe tot de Raad van Bestuur. Marlin Equity Partners, de grootaandeelhouder van CTS, wordt ook de grootste aandeelhouder van de nieuwe bedrijfscombinatie. NorthEdge Capital heeft daar een minderheidsbelang in.

Tom Ray, CEO: “We zijn enorm enthousiast over de impact die deze strategische fusie heeft op onze klanten en medewerkers. Of het nu gaat om het bestrijden van cyberdreigingen of het verwezenlijken van het werkelijke potentieel van AI; er liggen volop kansen om het volledige scala aan mogelijkheden van Google Cloud in te zetten en zo daadwerkelijk het verschil te kunnen maken. CTS en Appsbroker hebben de meest getalenteerde cloudexperts in huis. Daarnaast beschikken we over meer dan 420 Google-certificeringen en zijn we bekroond met diverse brancheprijzen. Het samenbrengen van al deze expertise onder één dak brengt ons in een sterke positie om de toekomst van digitale transformatie vorm te geven.”

Mike Conner, oprichter Appsbroker: “Appsbroker en CTS zijn al ruim vijftien jaar lang Google Cloud-partners. We zijn sinds de start snel gegroeid en voorzien de belangrijkste klanten van Google van succesvolle professional en managed services. Met weinig overlap in onze klantenbestanden en sterk overeenkomende bedrijfswaarden, was het een logische stap om samen te gaan en daarmee de grootste club van Google Cloud-talent in Europa te creëren. CTS en Appsbroker richten zich beide op het opleveren van transformatieprojecten met grote impact. Schaalbaarheid is daarvoor belangrijk, om onze klanten zo te allen tijde toegang te bieden tot de vaardigheden en training die nodig zijn om optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden die Google Cloud te bieden heeft op het gebied van AI, data en cybersecurity.”

Als twee van de meest prominente partijen binnen het ecosysteem van Google Cloud zullen CTS en Appsbroker voorlopig onder hun huidige namen samenwerken. De naam van de nieuwe bedrijfscombinatie wordt te zijner tijd bekendgemaakt.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!