Witold Kepinski - 11 oktober 2023

Pure Storage verbetert storage-as-a-service aanbod

Pure Storage breidt zijn Evergreen-portfolio uit door de betaling van stroom en rackruimte over te nemen van klanten die gebruik maken van het Evergreen//One Storage-as-a-Service (STaaS) en/of Evergreen//Flex-abonnement. Hiernaast voegt Pure Storage garanties voor ‘No Data Migration’, ‘Zero Data Loss’ en ‘Power and Space Efficiency’ toe aan de hele Evergreen-portfolio. Klanten krijgen verder meer keuzes over hun upgrades en financiering.

Pure Storage verbetert storage-as-a-service aanbod image

STaaS-leveranciers hebben volgens Pure Storage arenlang dezelfde CapEx-oplossingen aangeboden met een OpEx-afrekenmodel, wat niet past bij een echte service ervaring. Enterprises willen SLA-gebaseerde resultaten die niet alleen de IT-budgetten en -uitgaven optimaliseren, maar ook de productiviteit van werknemers bevorderen. Ook zou een STaaS-oplossing de security, duurzaamheid en flexibiliteit moeten verbeteren.

Momenteel zien klanten al een verlaging van het energieverbruik en de CO2-uitstoot tot 85% en hebben ze tot 95% minder rackspace nodig dan concurrerende oplossingen. Pure Storage gaat nu ook de betaling verzorgen van de stroom- en rackspacekosten van zijn klanten. Hierdoor besparen klanten op hun TCO en helpt het bij het realiseren van lange-termijndoelstellingen voor het verbeteren van de efficiëntie.

Highlights:

  • ‘Paid Power and Rack’-commitment: Pure Storage gaat de stroom en rackspace van zijn klanten betalen via zijn Evergreen//One Storage-as-a-Service (STaaS) en/of Evergreen//Flex-abonnement. Door het beheer voor de stijgende stroom- en rackspacekosten weg te nemen bij de klant, wordt een echt naadloze cloudervaring mogelijk op locatie. De eenmalige vooruitbetaling kan in een keer worden betaald of via service credits. De kosten zijn gebaseerd op vaste tarieven voor kilowatt per uur (kWh) en Rack Units (RU) en houdt rekening met de geografische locatie en contractgrootte van de klant.
  • ’Power and Space Efficiency’ garantie: Evergreen//One en Evergreen//Flex-klanten worden geholpen door een ‘Paid Power and Rack’-commitment. Klanten die ervoor kiezen zelf eigenaar te worden van hun storage via een Evergreen// Forever-abonnement, worden ondersteund met uitgebreide garanties. De ‘Power and Space Efficiency’-garantie helpt Evergreen//Forever-klanten om minder stroom te verbruiken, meer data op te slaan in minder fysieke ruimte, de energiekosten te verlagen en nauwkeuriger te rapporteren aan de hand van transparante metingen van de werkelijke Watts per tebibyte (TiB). Als de door Pure Storage gegarandeerde Watts/TiB of TiB/Rack niet wordt behaald, betaalt Pure Storage de extra kosten. De energie-efficiëntiegarantie is beschikbaar als een Evergreen//One SLA.
  • Nieuwe toekomstbestendige bedrijfsgaranties: Met de nieuwe ‘No Data Migration’ en Zero Data Loss-garanties voor Evergreen//One (SLA), Evergreen//Flex en Evergreen//Forever kunnen klanten ongeplande kosten als gevolg van incidenten met dataverlies beperken. Dit terwijl de dagelijkse operaties tijdens upgrades zonder onderbreking door kunnen gaan. Met de Zero Data Loss-garantie garandeert Pure dat gegevens worden beschermd met geavanceerde dataherstelservices voor alle hardware of software productgerelateerde incidenten, zonder extra kosten. Met de No Data Migration-garantie garandeert Pure Storage naadloze technologie-upgrades zonder datamigraties. Hierdoor lopen klanten minder risico, hebben ze een lagere TCO en produceren ze minder e-waste. De Evergreen-architectuur van Pure Storage verlengt de levensduur van apparatuur zelfs tot 10 jaar of langer.
  • Flexibele upgrades en financiering: Pure Storage heeft ervoor gezorgd dat grote upgrades overbodig zijn en biedt klanten meer keuze. Het ‘Ever Agile’ programma van Pure Storage omvat nu een ‘capacity plus’ inruilwaarde voor controllers die tot 20% lager is dan de kosten van een nieuwe controller. Het ‘Capacity Consolidation’ programma omvat nu een hogere inruilwaarde voor capaciteit, die kan oplopen tot 50%. Hierdoor krijgen klanten flexibel de beschikking over de nieuwste innovaties op het gebied van prestaties, opslagdichtheid en energiezuinigheid. Bovendien krijgen klanten met de uitgebreide STaaS-financieringsopties voor Evergreen//One ook meer flexibiliteit in de aanschaf en inzet van Evergreen//One.

“De aankondigingen van vandaag onderstrepen de toewijding van Pure om partners te voorzien van zowel channel-gerichte oplossingen als technologie waar klanten blij van worden. Organisaties die op zoek zijn naar veerkracht en controle over groeiende datavolumes, worden nog steeds geteisterd door dataverlies en hoge energiekosten. Met deze aankondigingen kunnen partners organisaties nog meer inzicht geven, garanderen dat er geen data verloren gaan en dat er geen datamigratie plaatsvindt. Daarnaast kunnen ze de betaling voor stroom overnemen.

Daar bovenop komt het Pure1 Partner Intelligence Platform, een nieuwe toolset die is ontworpen om partners beter inzicht te geven in de bedrijfsprestaties. Het zal partners helpen om snel hun meest winstgevende klanten te identificeren en plannen te maken voor toekomstige groeimogelijkheden. Deze krachtige AI-gestuurde inzichten zullen partners helpen om hun bedrijf te laten groeien. We blijven een 100% channelgericht bedrijf, toegewijd aan het ondersteunen van partners en het anticiperen op de behoeften van klanten,” zegt Geoff Greenlaw, VP Partners, EMEA & LatAm bij Pure Storage.

“Met de uitbreiding van Pure Storage's Evergreen-portfolio blijven we de status-quo van enterprise Storage-as-a-Service uitdagen. We leveren opnieuw toonaangevende garanties en op AI gebaseerde services om problemen voor onze klanten op te lossen. Nu enterprises onder steeds grotere druk komen te staan om zo efficiënt mogelijk met resources en energie om te gaan en hun data te beschermen tegen calamiteiten, bieden wij veerkracht en efficiëntie via een eenvoudig en slim serviceplatform”, zegt Prakash Darji, VP en GM, Digital Experience Business Unit bij Pure Storage.

“In het huidige zakelijke landschap is succes onlosmakelijk verbonden met het nemen van verantwoordelijkheid voor het milieu. De introductie van een ‘Paid Power and Rack’-commitment verlegt de grenzen van innovatie in de traditionele markt voor enterprise storage. De nieuwste Evergreen-verbeteringen zorgen voor een effectieve balans tussen de behoeften van enterprises bij het zetten van stappen in de richting van ESG- en ‘Net-Zero’ doelstellingen, door middel van stimulansen, terwijl ze ook gemoedsrust bieden rond de beveiliging van data,” zegt Scott Sinclair, Practice Director bij Enterprise Strategy Group (ESG).

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!