Witold Kepinski - 11 oktober 2023

Cohesity vormt grote alliantie van DSPM leveranciers

Cohesity, speler op het gebied van AI-aangedreven gegevensbeveiliging en -beheer, heeft aangekondigd dat het zijn Data Security Alliance- ecosysteem uitbreidt met zes toonaangevende Data Security Posture Management (DSPM)-leveranciers, waaronder al lang bestaande partner BigID, evenals Cyera, Dig Security, Normalyze, Sentra en Securiti.

Cohesity vormt grote alliantie van DSPM leveranciers image

De acceptatie van de cloud blijft toenemen, maar kopieën van gegevens worden vaak tussen clouds gedeeld zonder toezicht van IT of beveiliging, wat resulteert in de groei van schaduwgegevens. Hierdoor lopen gegevensbeveiliging, cyberherstel en compliance gevaar, zoals blijkt uit 82%† van de inbreuken op gegevens die in de cloud zijn opgeslagen. De behoefte aan DSPM-mogelijkheden, gekoppeld aan moderne databeveiligings- en beheerdiensten, is nog nooit zo groot geweest. DSPM geeft klanten een diepgaand inzicht in waar hun gevoelige gegevens zich bevinden, wie er toegang toe heeft, hoe deze worden gebruikt en waar deze worden opgeslagen. In combinatie met de moderne databeveiligings- en beheertechnologie van Cohesity bouwen klanten een sterke cyberveerkracht op.

Met deze partnerschappen verwacht Cohesity te kunnen integreren met de breedste en meest uitgebreide selectie DSPM-oplossingen in de branche. Gezamenlijk vertegenwoordigt deze nieuw gevormde groep het grootste deel van de DSPM-markt, waardoor klanten van Cohesity de flexibiliteit krijgen om de oplossing te kiezen die het beste bij hun behoeften past.

Organisaties staan ​​voor een aanzienlijke uitdaging als het gaat om de zichtbaarheid van kritieke gegevens in een groeiend aantal opslagplaatsen. De versnelde adoptie van de cloud, verergerd door een explosie aan microservices en een hoge mate van verandering (aangedreven door moderne DevOps-praktijken), zorgen ervoor dat klanten het risico lopen op een aanzienlijke wildgroei aan data. Als gevolg van deze gaten in de zichtbaarheid worden cruciale en gevoelige gegevens verborgen voor IT-teams en blijven ze vaak onbeschermd. Cohesity werkt aan een oplossing voor dit probleem door samen te werken met de toonaangevende DSPM-leveranciers en leden van de Cohesity Data Security Alliance. Met deze unieke samenwerking behouden gezamenlijke klanten de zichtbaarheid en helpen ze al hun belanghebbenden, inclusief werknemers, klanten en aandeelhouders, ervan te verzekeren dat hun gevoelige gegevens worden beschermd.

De toonaangevende technologie voor gegevensbeveiliging en -beheer van Cohesity, gekoppeld aan de voordelen van DSPM, zal zorgen voor onmiddellijke ontdekking van alle gegevenswerklasten, zowel goedgekeurde als niet-goedgekeurde gegevens, terwijl het ook beoordelingen biedt van welke gegevenswerklasten gevoelige gegevens bevatten die vaak het doelwit zijn van kwaadwillende actoren. Deze mogelijkheden stellen ondernemingen in staat nog proactiever te zijn in de strijd tegen cyberaanvallen en bieden de volgende voordelen op het gebied van cyberweerbaarheid:

  • Back-upbeheerders kunnen eenvoudig zien welke objecten gevoelige gegevens bevatten
  • IT en beveiliging kunnen onmiddellijk beveiligingslacunes voor kritieke workloads identificeren
  • Bruikbare Cyber ​​Recovery-risicorapporten gaan rechtstreeks naar complianceteams

“Naarmate organisaties hun hybride cloud-voetafdruk snel uitbreiden, nemen hun datarisico’s en blootstelling in rap tempo toe”, zegt Elad Horn, Group Vice President, Product, Cohesity. “We kijken ernaar uit om onze samenwerking met toonaangevende DSPM-leveranciers voort te zetten om onze gezamenlijke klanten te helpen hun meest gevoelige en bedrijfskritische gegevens snel te identificeren en te beschermen in zowel publieke als private cloud-omgevingen.”

“Cohesity helpt enkele van de grootste ondernemingen ter wereld hun gegevens te beschermen tegen ransomware en cyberdreigingen in hybride cloudomgevingen”, zegt Amer Deeba, CEO en medeoprichter van Normalyze. “Dankzij de integratie met het Normalyze DSPM-platform krijgen klanten nu volledig inzicht in hun gegevens in alle clouds, SaaS en on-prem. De gezamenlijke oplossing geeft beveiligingsteams ongekend inzicht in de locaties en typen van hun gevoelige gegevens, identificeert en prioriteert risico’s op basis van de hoogste financiële impact voor de organisatie in het geval van een datalek, en beschermt de gegevens proactief tegen ransomware en cyberaanvallen.”

“Het Data Security Alliance-ecosysteem van Cohesity biedt klanten de mogelijkheid om beveiliging op hun eigen voorwaarden te implementeren, waardoor het gemakkelijk wordt om te integreren met leveranciers in aangrenzende technologieruimtes”, aldus Jennifer Glenn, onderzoeksdirecteur van de IDC Security and Trust Group. “De uitbreiding van het programma met DSPM-oplossingen zoals BigID en Normalyze, evenals andere lopende integraties, geeft klanten meer inzicht en zichtbaarheid in hun gegevens en meer vertrouwen dat deze op de juiste manier zullen worden beschermd.”

De Cohesity Data Security Alliance is opgericht in november 2022 en bestaat uit 15 leden, waaronder BigID , Cisco , Crowdstrike , CyberArk , Mandiant , Netskope , Okta , Palo Alto Networks , PwC UK , Qualys , Securonix , ServiceNow , Splunk , TCS en Zscaler. De toevoeging van de zes DSPM-beveiligingsleveranciers brengt het totale ledenaantal op 21. Cohesity's Data Security Alliance biedt een unieke en alomvattende benadering van beveiliging. Via deze unieke alliantie werken toonaangevende leveranciers van cyberbeveiliging, gegevensbeveiliging en -beheer en diensten samen om een ​​naadloze brug te slaan tussen zakelijke IT en beveiliging door context te delen en nieuwe workflows mogelijk te maken. Deze samenwerking kan klanten helpen bedreigingen te detecteren en sneller op aanvallen te reageren, het herstel te verbeteren en de cyberveerkracht te vergroten – en dat allemaal met gebruikmaking van hun bestaande investeringen in beveiliging en gegevensbeheer.

“Het is belangrijker dan ooit voor organisaties van elke omvang om proactief risico’s in hun gehele datalandschap te identificeren en te verhelpen – inclusief dark data, schaduwdata en kritieke data”, aldus Tyler Young, CISO bij BigID. “De marktleidende DSPM-mogelijkheden van BigID stellen bedrijven in staat hun beveiligingsstrategieën te versnellen en hun beveiligingshouding te verbeteren met gedifferentieerde actiemogelijkheden, risicoherstel en ongeëvenaarde gegevensontdekking en -classificatie die zijn gebouwd voor de onderneming. Onze samenwerking met Cohesity past perfect bij het uitbreiden van de DSPM-mogelijkheden om klanten te helpen risico's beter te beheren, verminderen en verhelpen.”

Beschikbaarheid 

De integratie met Normalyze, de initiële ontwerppartner van Cohesity, zal naar verwachting binnen 30 dagen beschikbaar zijn. De samenwerking van het bedrijf met BigID op het gebied van ML/AI-aangedreven dataclassificatie op bedrijfsniveau groeit door deze nieuwe integratie met de DSPM-mogelijkheden van BigID en zal naar verwachting binnen 60 dagen beschikbaar zijn. De komende maanden zullen aanvullende DSPM-partnerintegraties beschikbaar zijn.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!