Wouter Hoeffnagel - 11 oktober 2023

CloudLand breidt security-aanbod voor Microsoft 365 uit met Octiga

CloudLand breidt haar aanbod security-oplossingen voor Microsoft 365 uit met Octiga. Deze partij biedt een geautomatiseerde oplossing aan die is ontwikkeld om MSP's te ondersteunen in elke fase van de levenscyclus van Microsoft 365, van het identificeren van bedreigingen en toepassen van best practice security baselines tot het monitoren van risico's en het verhelpen van inbreuken met één dashboard.

CloudLand breidt security-aanbod voor Microsoft 365 uit met Octiga image

Indien Microsoft 365 niet goed wordt ingesteld, onderhouden en gecontroleerd, kan dit aanzienlijke veiligheids- en compliance-risico's met zich meebrengen voor organisaties. Veel MSP's nemen deze verantwoordelijkheid op zich, maar dit beheer is een tijdrovende en complexe taak die om de juiste tools vraagt. Octiga vindt dat MSP’s zich moeten kunnen richten op primaire dienstverlenende activiteiten, en niet op het beveiligen hiervan. Octiga ondersteunt partners met haar cloud-oplossing en neemt beveiligingstaken voor Microsoft 365 uit handen.

Anders dan traditionele Microsoft 365 security

Octiga biedt verschillende gestandaardiseerde en voorgedefinieerde security templates. De basisbeveiliging (security baselines) van een organisatie die voldoet aan best practices kunnen direct vanuit bijpassende templates worden ingezet. Zo hoeft een organisatie geen beveiligingsbeleid vanaf nul te ontwikkelen. Daarnaast combineert het security dashboard van Octiga continu risico- en bedreigingsmonitoring met gerichte waarschuwingen en automatische herstelmaatregelen. Ook worden er continu automatische audits en gap-analyses uitgevoerd, met als doel gaps direct te identificeren en verhelpen.

“We zien dat MSP’s wel Microsoft 365 leveren, maar dat er niet voldoende kennis en/of tijd is om de oplossing juist in te stellen, te onderhouden en te controleren. Om onze MSP-klanten deze taken uit handen te kunnen laten geven zodat zij zich kunnen focussen op belangrijkere taken, zijn wij de samenwerking met Octiga aangegaan. Octiga neemt de beveiligingstaken van Microsoft 365 van begin tot eind over, waardoor onze klanten zelf de incidenten niet hoeven af te handelen”, aldus Lex Fabistas, Managing Director bij CloudLand.

“CloudLand is een expert als het gaat om leveren van MSP-gerichte oplossingen, en dat is precies waarom Octiga zich zo verheugt op deze samenwerking“, vertelt Robert McFeely, CEO bij Octiga. ”Octiga is er om MSP's te ondersteunen, en door de samenwerking met CloudLand komen we nader tot die MSP's, wiens feedback onze hele roadmap vormt. Op deze manier kunnen we hier continu op inspelen en functies creëren die aansluiten bij de workflows van de MSP's. Zo komt de juiste informatie op het juiste moment bij de juiste mensen”, vult Robert aan.

Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!