Witold Kepinski - 12 oktober 2023

Palo Alto Networks opent EMEA en LATAM office in Amsterdam

Palo Alto Networks, speler op het gebied van cybersecurity, heeft zijn nieuwe hoofdkantoor voor EMEA en Latijns-Amerika (LATAM) in Amsterdam geopend.

Palo Alto Networks opent EMEA en LATAM office in Amsterdam image

De nieuwe kantoren, gelegen in de iconische " Valley" in Amsterdam, bieden werknemers duurzame, state-of-the-art werkplekken met een focus op samenwerking nu het bedrijf zijn activiteiten uitbreidt om het groeiende klantenbestand in EMEA en LATAM te ondersteunen. 

"We zijn zeer verheugd met de opening van ons nieuwe hoofdkantoor. Hier komt onze cultuur tot haar recht in een ongelooflijke ruimte die is gebouwd met onze mensen, klanten, partners en de planeet in gedachten," zegt Helmut Reisinger, CEO van EMEA en LATAM voor Palo Alto Networks. 

"We zijn de afgelopen vijf jaar snel gegroeid doordat organisaties in de gehele EMEA- en LATAM-regio onze unieke platformbenadering van cybersecurity hebben omarmd. Nu we onze medewerkers, klanten en partners kunnen verwelkomen in het nieuwe hoofdkantoor, kijk ik uit naar een nieuwe periode van groei. We werken hard om elke dag veiliger dan de vorige te maken voor organisaties in EMEA, LATAM en wereldwijd." 

Palo Alto Networks vestigde zich in 2012 in Amsterdam en heeft een snelle groei doorgemaakt in de EMEA- en LATAM-regio doordat klanten de unieke AI-gedreven cybersecurity-platformen van het bedrijf inzetten om hun netwerken, cloudtoepassingen en endpoints te beschermen en hun Security Operations Centres te runnen. Het nieuwe regionale hoofdkantoor van het bedrijf zal de thuisbasis worden van meer dan 350 medewerkers die werkzaam zijn in een scala aan zakelijke functies, waaronder sales, klantenservice, systems engineering, onderzoek, incident response, threat intelligence en marketing. Om het groeiende klantenbestand in de EMEA- en LATAM-regio te ondersteunen, is het bedrijf van plan te blijven investeren in de activiteiten in het Amsterdamse kantoor en zijn team uit te breiden.

De "Valley" is een 75.000 vierkante meter groot complex aan de Amsterdamse Zuidas dat het "Excellent"-certificaat heeft gekregen van BREEAM, het toonaangevende, op wetenschap gebaseerde certificeringssysteem voor duurzame gebouwen. De kantoren zijn speciaal ontworpen om samenwerking, innovatie en teamwork te bevorderen en beschikken over geavanceerde technologische laboratoria en moderne werkruimten.

"Nu organisaties in hoog tempo nieuwe technologieën toepassen om digitale transformatie te stimuleren, is er in heel EMEA en LATAM veel vraag naar onze toonaangevende AI-aangedreven cybersecurity-platformen", zegt Michiel Buurman, Regional Vice President of Sales voor Noord-Europa. "Ons prachtige nieuwe hoofdkantoor in Amsterdam is een bewijs van het belang dat Palo Alto Networks aan Nederland hecht. Het creëert bovendien nieuwe kansen voor lokaal talent om ons wereldwijde team te komen versterken en een cruciale rol te spelen in het beschermen van organisaties over de hele wereld tegen cyberaanvallen door middel van geavanceerde technologie en diensten."

Palo Alto Networks streeft ernaar om de allerbeste mensen samen te brengen om de meest uitdagende cybersecurity-problemen van onze klanten aan te gaan. We zijn dan ook trots dat we de voorkeurswerkplek op het gebied van cybersecurity zijn, erkend als een van Newsweek's Most Loved Workplaces (2023, 2022, 2021), met een score van 100 op de Disability Equality Index (2023, 2022), en HRC Best Places voor LGBTQ Equality (2022).

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!