Redactie - 03 december 2014

HP Haven OnDemand big data oplossing biedt toegang tot analytics in de cloud

HP onthult de HP Haven OnDemand big data oplossing. Deze oplossing zorgt er voor dat organisaties van alle grootten via de cloud toegang krijgen tot de belangrijke gedeelten van HP’s analytics platform. HP Software kondigt ook een aantal innovaties aan die HP Big Data Analytics gebruiken. Dit maakte de leverancier bekend tijdens HP Discover 2014 in Barcelona.

HP Haven OnDemand, draaiend op HP Helion Cloud, geeft volgens HP klanten de mogelijkheid om alle soorten data te analyseren, inclusief bedrijfsdata, machine gegevens en ongestructureerde menselijke informatie. Ontwikkelaars kunnen deze webservice ook gebruiken om als lid van een groeiend netwerk next generation applications en services te ontwikkelen, aldus HP.

HP heeft ook aangekondigd dat ze haar Haven technologie dieper in het HP software applicaties portfolio gaat integreren. Door het gebruik van Big Data analytics, kunnen bedrijven worden geholpen bij het transformeren van IT operaties, vermogensbeleid en compliance en met het bereiken van betere informatiebeveiliging.

Data Discovery en Next-Gen Applicaties

HP Haven is een platform dat organisaties in staat stelt om data en inzichten centraal te stellen in hun business. Zo kan ieder aspect van het bedrijf worden getransformeerd, van datacentrum tot mobiele, klantgerichte applicaties. Met HP Haven OnDemand, kunnen zowel klanten, partners en ontwikkelaars gebruik maken van nieuwe elementen van het HP Enterprise platform en zo binnen enkele minuten inzichten, terugverdientijd en analytische functionaliteit uit alle soorten data genereren, aldus HP. Dat kan ten eerste HP Vertica OnDemand, een enterprise-class Big Data analyse oplossing dat werkt via de Cloud. HP Vertica OnDemand biedt een uitgebreide set ingebouwde analyse capaciteit zonder dat het iets inlevert op kwaliteit en flexibiliteit. Eenvoud en gebruiksgemak staan voorop en gebruikers kunnen door middel HP Vertica OnDemand binnen enkele minuten analyses uitvoeren. De uitgebreide service is beschikbaar in een brede range van consumptiemodellen, inclusief een virtuele private cloudservice die ontwikkeld is met HP Enterprise services, om zo de beschikbaarheids- en compliance vraag van de meest veeleisende bedrijven van het moment te beantwoorden, zo beweert HP.

Idol OnDemand

Ten tweede is er HP Idol OnDemand dat een set van Big Data web services biedt. Ontwikkelaars, partners en klanten kunnen deze gebruiken om next generation applicaties te bouwen die een breed spectrum aan data typen kunnen analyseren, inclusief beeldmateriaal, sociale media, text, video en meer. HP IDOL OnDeman gebruikt de geavanceerde dataprocessing engine van HP IDOL om een groot aantal unieke functies te activeren, inclusief contextuele search, sentiment analyse en gezichtsherkenning. Tot nu toe zijn er 5.000 mensen die zich hebben ingeschreven voor de service.

IT Operations Management

HP Software kondigt ook een aantal innovaties aan die HP Big Data Analytics gebruiken. Ten eerste introduceert HP een uitgebreide set nieuwe IT Operations Management oplossingen. Deze gebruiken Haven analytics om organisaties te helpen bij de automatisering en optimalisatie van IT toepassingen en systeem management. Zo kunnen producten sneller op de markt worden gebracht, het zorgt voor meer kostenefficiëntie en bijzondere klantervaring.

ArcSight Enterprise Security Manager voor SIEM

HP introduceert verder een nieuwe versie van HP ArcSight Enterprise Security Manager (ESM) 6.8c, een veiligheidsinformatie- en eventmanagement (SIEM) oplossing. Deze oplossing gebruikt big data veiligheidsanalytics die prestaties in grote mate verbeteren. Door middel van real-time correllatie worden miljarden gebeurtenissen geanalyseerd om zo veiligheidsdreigingen te detecteren en bescherming te bieden hiertegen. HP Application Defender, de eerste door de cloud gemanagede self-protection applicatie uit de industrie, gebruikt HP Haven analytics om aanvallen direct te signaleren en verdediging te bieden. HP Application Defender is nu verkrijgbaar en klanten kunnen zich via www.hp-application-defender.com aanmelden voor een proefversie.

Intelligent Retention en Content Management

HP kondigt tot slot ook de komst van een nieuwe oplossing aan, die HP hardware en software technologie combineert. Organisaties kunnen zo op een intelligente manier data managen gedurende de levenscyclus van deze data. De oplossing brengt HP StoreAll, HP ControlPoint, HP Records Manager en HP Haven analytics samen om end-to-end levenscyclus management opnieuw uit te vinden, aldus HP.

Prijsstelling en beschikbaarheid

HP Vertica OnDemand zal beschikbaar zijn in het eerste kwartaal van 2015 met een startprijs van 999 dollar per maand. HP IDOL OnDemand is vanaf nu beschikbaar als een access webservice.

WK

Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Comstor BN start 14 feb CIS Services Awareness

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!