Witold Kepinski - 20 oktober 2023

Oracle zet AI en Cloud momentum voort met NVIDIA

Oracle heeft aangekondigd dat NVIDIA AI Enterprise, software op ondernemingsniveau die datawetenschap versnelt en de ontwikkeling en implementatie van productieklare AI stroomlijnt, en het NVIDIA DGX Cloud AI supercomputingplatform nu beschikbaar zijn via de Oracle Cloud Marketplace.

Oracle zet AI en Cloud momentum voort met NVIDIA image

Dit aanbod biedt klanten eenvoudig toegang tot het versnelde, veilige en schaalbare platform van NVIDIA voor end-to-end AI-ontwikkeling en -implementatie op Oracle Cloud Infrastructure (OCI), zo meldt Oracle. Gekwalificeerde klanten kunnen NVIDIA AI Enterprise en NVIDIA DGX Cloud aanschaffen met hun bestaande Oracle Universal Credits.

In maart werd OCI de eerste hyperscale cloudprovider die NVIDIA DGX Cloud aanbood. Met de toevoeging van NVIDIA AI Enterprise en beschikbaarheid in de Marketplace kunnen klanten nu snel en eenvoudig elke vorm van grootschalige training uitvoeren voor generatieve AI-applicaties op OCI, inclusief voor werklasten die zijn geoptimaliseerd door NVIDIA NeMo, een end-to- end , cloud-native raamwerk om generatieve AI te bouwen, aan te passen en te implementeren. Na het aanpassen en trainen van hun modellen kunnen klanten dezelfde softwarecontainers en tools gebruiken om inferencing met NVIDIA AI Enterprise te implementeren op elke OCI Compute -instantie met behulp van de NVIDIA Triton Inference Server

Klanten hebben nu toegang tot een end-to-end reeks trainings- en inferentiemogelijkheden over OCI, naast OCI-services voor het bouwen van applicaties en het beheren van gegevens via een reeks gedistribueerde cloudimplementatieopties.

Veel organisaties profiteren van versneld computergebruik en AI van NVIDIA op OCI aldus Oracle. Gemelo.ai draait bijvoorbeeld NVIDIA Maxine GPU-versnelde AI-softwareontwikkelingskits en cloud-native microservices op OCI AI Infrastructure om de volgende generatie tekst-naar-spraak-, stem-naar-stem- en stemkloonsystemen aan te sturen. Dit heeft Gemelo.ai in staat gesteld om “AI-tweelingen” in te zetten die fungeren als getrainde interactieve serviceagenten voor haar klanten.

“Gemelo.ai is een pionier op het gebied van nieuwe, op AI gebaseerde bedrijfsmodellen die de gecombineerde kracht van de software van OCI en NVIDIA onder de aandacht brengen”, zegt Karan Batta, senior vice-president van Oracle Cloud Infrastructure. “We werken al jaren nauw samen met NVIDIA om organisaties te voorzien van een versnelde rekeninfrastructuur voor het uitvoeren van NVIDIA-software en GPU’s. De toevoeging van NVIDIA AI Enterprise en NVIDIA DGX Cloud aan OCI versterkt deze samenwerking verder en zal meer organisaties helpen om AI-aangedreven diensten sneller naar hun klanten te brengen.”

“We zijn verheugd om de dubbele middelen van OCI en de NVIDIA AI Enterprise-suite te kunnen gebruiken bij het bouwen van onze volgende generatie AI-gestuurde applicaties en steeds nuttiger digitale tweelingen”, aldus Paul Jaski, CEO van Gemelo.ai.

“Bedrijven die hun generatieve AI-initiatieven willen versnellen, zijn op zoek naar platforms waar ze hun applicaties kunnen trainen en inzetten in een veilige omgeving”, zegt Charlie Boyle, vice-president van DGX-systemen, NVIDIA. “De toevoeging van NVIDIA DGX Cloud in combinatie met NVIDIA AI-software, waaronder NVIDIA AI Enterprise, aan Oracle Cloud Marketplace stelt OCI-klanten in staat hun bestaande cloudcredits te gebruiken om de ontwikkeling van generatieve AI-applicaties te versnellen.”

NVIDIA AI Enterprise en NVIDIA DGX Cloud zijn toegankelijk via private aanbiedingen via de Oracle Cloud Marketplace .

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!