Witold Kepinski - 22 oktober 2023

Atos levert IT-diensten aan Special Olympics tot 2027

Atos is geselecteerd als IT-partner van Special Olympics, Inc. (Special Olympics), een wereldwijde non-profitorganisatie die begrip, acceptatie en inclusie stimuleert onder mensen met en zonder verstandelijke beperking door middel van sportactiviteiten.

Atos levert IT-diensten aan Special Olympics tot 2027 image

Als onderdeel van dit partnership wordt Atos verantwoordelijk voor de levering van de IT-infrastructuur van Special Olympics.

De IT-dienstverlening van Atos is gebaseerd op drie pijlers:

Ontwikkeling en onderhoud van het Special Olympics Games Management Systeem, inclusief softwareonderhoud, IT-beveiligingsdiensten en innovaties. Het het Games Management Systeem stelt organisatoren in staat medewerkers, vrijwilligers en atleten te ondersteunen door middel van de distributie van wedstrijdresultaten en -schema’s.

Infrastructurele diensten en IT-beveiliging, inclusief toegangsbeheer.

Ondersteuning tijdens sportevenementen, waarbij deskundigen op afstand en op locatie diensten verlenen tijdens de Special Olympics World Winter Test Games 2024, de Special Olympics World Winter Games 2025, de Special Olympics USA Test Games 2025, de Special Olympics USA Games 2026, de Special Olympics Unified Cup 2026, de Special Olympics World Test Games 2026 en de Special Olympics World Summer Games 2027.

De samenwerking met Special Olympics is een illustratie van de jarenlange inzet van Atos om een inclusieve digitale wereld op te bouwen die voor iedereen toegankelijk is door middel van aangepaste digitale oplossingen voor alle soorten handicaps.

De officiële ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst vond plaats op 10 oktober in Washington DC in aanwezigheid van Mary Davis, CEO van Special Olympics, en Nacho Moros, Chief Operations Officer Major Events van Atos.

Om een inclusieve omgeving te creëren, heeft Atos een speciaal programma voor toegankelijkheid en digitale inclusie ontwikkeld. Dit programma omvat alle onderdelen van het bedrijf - zowel intern als extern - en biedt verschillende toegankelijke en ondersteunende IT-diensten om klanten in staat te stellen hun wettelijke en morele verplichtingen na te komen en in te zetten op de ontwikkeling van medewerkers - ongeacht hun handicap of beperking. Atos biedt daarnaast stages aan voor specialisten in digitale toegankelijkheid, evenals een intern programma voor kampioenen op het gebied van toegankelijkheid. Verder heeft IT-dienstverlener een aantal functiespecifieke leerprogramma's over hoe toegankelijkheid in de dagelijkse werkzaamheden kan worden geïntegreerd.

Atos is sinds 2002 betrokken bij de Olympische Beweging en sinds 2008 bij de Paralympische Beweging. Zij is daarnaast Official Technology en Digital Services Partner van het Europese Olympische Comité voor de edities van de Europese Spelen die in 2023 en 2027 plaatsvinden. Daarnaast is Atos tot 2030 de officiële IT-partner van het UEFA-voetbalteam.

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024
Netgear banner liggend start week 14

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!