Redactie - 24 oktober 2023

Lenovo verplaatst Europese Innovation Centre naar Boedapest

Techreus Lenovo verplaatst zijn Europese Innovation Centre, gespecialiseerd in HPC en AI, naar de productiefaciliteit bij de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Vanuit de fabriek wil het bedrijf klanten makkelijker toegang geven tot zijn oplossingen voor onder meer stroom- en koelinfrastructuur.

Lenovo verplaatst Europese Innovation Centre naar Boedapest image

Lenovo Innovation Centers stellen potentiële klanten in staat om nieuwe datacenteroplossingen in realtime te testen voordat ze tot de aanschaf overgaan. De faciliteit in Boedapest geeft hun de mogelijkheid om oplossingen uit te proberen die ontwikkeld zijn met partners als Intel, AMD en Nvidia.

Test- en demonstratiefaciliteit voor vloeistofkoeling

Het is tevens Lenovo’s eerste test- en demonstratiefaciliteit voor vloeistofkoeling in Europa. Daarnaast biedt het nieuwe centrum een grotere capaciteit, waardoor het jaarlijks tot vijftig procent meer proof-of-concepts van klanten kan hosten.

‘Dit nieuwe Innovation Centre vergemakkelijkt een gezamenlijke aanpak voor het bouwen van infrastructuuroplossingen’, zegt CTO Per Overgaard van Lenovo’s Infrastructure Solutions Group EMEA. ‘Het laat onze klanten hun workload nauwkeuriger testen op de nieuwste technologie, zodat er oplossingen ontstaan met precies de vereiste configuraties.’

Duurzaamheid

De Europese productiefaciliteit zelf is volgens Lenovo vanaf de grond opgebouwd met duurzaamheid in het achterhoofd. Sinds de opening is de isolatie van het gebouw verhoogd en het gebruik van afvalwarmte van de luchtcompressor geoptimaliseerd. Intussen is de tweede fase van de installatie van zonnepanelen aan de gang.

In samenwerking met Data News

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!