Wouter Hoeffnagel - 25 oktober 2023

WatchGuard MDR maakt MDR-dienstverlening toegankelijker voor MSP’s

WatchGuard Technologies introduceert WatchGuard MDR. Met deze nieuwe dienst wil het bedrijf zijn cybersecuritydienst toegankelijker maken voor managed service providers (MSP's); zij kunnen met het aanbod inspelen op de toenemende vraag van klanten naar beheerde cyberbeveiliging.

WatchGuard MDR maakt MDR-dienstverlening toegankelijker voor MSP’s image

De nieuwe dienst wordt beheerd door een team van cybersecurity-experts van WatchGuard en is aangedreven door AI. WatchGuard MDR is gericht op serviceproviders die de beveiliging van hun klanten willen verbeteren, maar geen investering willen of kunnen doen in een traditionele SOC-infrastructuur, geavanceerde technologieën of schaarse beveiligingsexperts.

De oplossing biedt onder meer:

  • Continue monitoring en gegevensverzameling van endpoints: realtime en retrospectieve monitoring door WatchGuard EPDR of Advanced EPDR vanuit een SOC van WatchGuard.
  • Proactieve opsporing en detectie van dreigingen: opsporen van bedreigingen met behulp van onder meer AI en machine learning, terwijl WatchGuard’s MDR-threathunters actief speuren naar dreigingen in endpoints.
  • Onderzoek en validatie: WatchGuard-experts onderzoeken incidenten en beoordelen deze op hun potentiële impact. Op die manier kunnen organisaties de aanpak van mogelijke bedreigingen beter prioriteren.
  • Snelle incidentnotificaties: MSP’s ontvangen snelle notificaties bij incidenten, met daarin cruciale informatie zoals de getroffen systemen en de gebruikte tactieken. Dat maakt gerichte en snelle actie bij incidenten mogelijk.
  • Opties voor mitigatie en richtlijnen voor herstel: MSP’s krijgen begeleiding van WatchGuard-experts rondom het verwijderen van de sporen na een aanval, het herstellen van data, het patchen van kwetsbaarheden en het instellen van extra controls. Ook kunnen zij de initiële respons, ofwel het isoleren van endpoints, automatiseren volgens door WatchGuard ingestelde draaiboeken.
  • Regelmatige status- en activiteitenrapportages: MSP’s kunnen het vertrouwen van klanten winnen via regelmatige rapportages rondom hun securitystatus. Deze kunnen ze naar wens aanpassen en zo de betrokkenheid van hun klanten rondom de MDR-service vergroten.

Aanpasbaar en schaalbaar

De nieuwe MDR-service biedt zowel flexibiliteit als schaalbaarheid. De dienst integreert met de Unified Security Platform-architectuur van WatchGuard en levert mogelijkheden voor het opsporen en neutraliseren van bedreigingen, bovenop WatchGuard EDR, EPDR en Advanced EPDR. De service maakt gebruik van de geautomatiseerde Zero-Trust Application Service, Threat Hunting Service, geavanceerde beveiligingsanalyses, dreigingsinformatie en een gespecialiseerd team van cybersecurity-analisten die 24/7 bedreigingen in de gaten houden, opsporen en aanpakken.

"Met deze dienst kunnen onze partners hun bedrijf laten groeien zonder te investeren in hun eigen SOC of te worstelen met het vinden van gekwalificeerde cybersecurity-experts”, zegt Andrew Young, chief product officer bij WatchGuard Technologies. "We willen onze MSP-community helpen om de uitdagingen te overwinnen rondom het leveren van beheerde beveiligingsdiensten. Op die manier laten we onze partners profiteren van een groeiende markt."

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!