Witold Kepinski - 24 oktober 2023

DataCore neemt Workflow Intelligence Nexus over

DataCore Software heeft aangekondigd dat het Workflow Intelligence Nexus (WIN) voor een onbekend bedrag heeft overgenomen , een gespecialiseerd workflowservices- en softwarebedrijf dat klanten helpt mediaworkflows te implementeren en te automatiseren met behulp van de nieuwste cloudgebaseerde en AI-aangedreven oplossingen.

DataCore neemt Workflow Intelligence Nexus over image

Met de overname van WIN breidt DataCore's Perifery-businessunit uit, die gespecialiseerd is in het beheren van gegevens van de core tot de cloud en de edge voor snelgroeiende markten, waaronder media en entertainment en de gezondheidszorg. Deze strategische transactie markeert de tweede acquisitie van het jaar, na de aankondiging van Object Matrix, waardoor de positie van Perifery als leider in het versnellen van workflows op schaal met AI verder wordt verstevigd.

“De toevoeging van Workflow Intelligence Nexus sluit aan bij onze strategie om toonaangevende oplossingen te ontwikkelen die aanzienlijke klantwaarde opleveren in snelgroeiende markten”, aldus Abhi Dey, General Manager en Chief Operating Officer van Perifery, een DataCore-bedrijf. “WIN heeft diepe wortels in de media- en entertainmentsector; gecombineerd met onze bestaande kerntechnologieën in de hybride cloud en edge, zullen we een nog krachtiger oplossingenportfolio leveren om de industrieën waarin we actief zijn te transformeren.”

De mondiale gegevensexplosie explodeert, waarbij organisaties steeds meer gegevens creëren en opslaan. Gartner voorspelt dat grote ondernemingen tegen 2026 hun ongestructureerde datacapaciteit op hun on-premises, edge- en publieke cloudlocaties zullen verdrievoudigen, vergeleken met 2023. Met de verwachte groei is het wegnemen van verstikkende handmatige processen en operationele obstakels van cruciaal belang voor het optimaliseren van bedrijfsresultaten. Organisaties moeten evolueren met geautomatiseerde workflows met behulp van constructies zoals AI die snellere besluitvorming mogelijk maken en de uitvoering van hun doelen versnellen.

Met diepgaande automatiseringsworkflowmogelijkheden en een sterke staat van dienst op het gebied van het leveren van waarde heeft WIN vertrouwde partnerschappen opgebouwd met wereldwijde media- en entertainmentklanten zoals Iconic Media en Simple DCP. De expertise, diepgaande kennis en baanbrekende oplossingen van het bedrijf hielpen bij de integratie met media-assetmanagementsystemen die meer dan 400 workflows kunnen automatiseren die voorheen handmatig werden uitgevoerd. Met WIN- en Perifery-oplossingen kunnen mediaorganisaties evolueren van het gebruik van repetitieve handmatige processen naar geautomatiseerde workflows die snellere besluitvorming mogelijk maken en de uitvoering van hun workflows versnellen.

“We zijn verheugd om onze krachten te bundelen met Perifery, die onze visie deelt om klanten te helpen het volledige potentieel van hun data te benutten door middel van geoptimaliseerde workflows”, aldus Jason Perr, CEO van Workflow Intelligence Nexus. “Door onze AI-mogelijkheden toe te voegen aan het arsenaal aan tools van Perifery, kunnen we een nog robuuster aanbod op wereldschaal bieden.”

Perifery zal zijn volledige portfolio van oplossingen voor de media- en entertainmentindustrie presenteren op de NAB Show New York 2023 in stand 335. Meer informatie is beschikbaar op www.perifery.com .

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!