Witold Kepinski - 25 oktober 2023

KPN noteert meer omzet en winst in derde kwartaal 2023

KPN heeft de resultaten bekend gemaakt van het derde kwartaal 2023. De omzet steeg met 2,2 procent naar 1,363 miljard euro en de winst met 6,5 procent naar 224 miljoen euro.

KPN noteert meer omzet en winst in derde kwartaal 2023 image

Joost Farwerck (foto), CEO van kPN zegt, over de resultaten:"We blijven positieve resultaten behalen dankzij onze huidige ‘Accelerate to Grow’-strategie met duurzame omzetgroei uit diensten in alle segmenten. Klantgerichtheid en de beste netwerken staan voorop, zo introduceerden we onlangs 4 Gbit/s internetsnelheid in de consumentenmarkt. Daarmee verstevigen we niet alleen onze merkpositie, we zijn ook opnieuw door Tweakers uitgeroepen tot beste internet- en mobiele provider van Nederland. Met de uitrol van glasvezel liggen we op koers, waardoor we in meer gebieden afscheid kunnen nemen van het oude kopernetwerk.

De omzet uit vaste diensten voor consumenten keerde terug naar groei en de omzet uit mobiele diensten bleef groeien. Wederom dankzij een solide instroom op zowel vast als mobiel en het doorvoeren van een inflatiecorrectie op breedband in juli. De inkomsten uit de zakelijke diensten zijn onveranderd goed, met een sterke bijdrage vanuit het MKB. Afgelopen kwartaal daalde de NPS onder consumenten voornamelijk als gevolg van het sentiment rond inflatie gedreven prijsstijgingen. Binnen de zakelijke markt blijft de omslag van grootzakelijk (LCE) een prioriteit, de lichte omzetdaling afgelopen kwartaal was vooral te wijten aan een afname van roaming verkeer.

We blijven ons inzetten om onze duurzaamheidsambities te behalen. Zo kreeg KPN onlangs de Aspirant-status op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) en daarmee erkenning als inclusieve werkgever. Daarnaast lanceerden we een vernieuwend mobiliteitsbeleid, dat medewerkers beloont wanneer ze kiezen voor duurzaam woon-werkverkeer.

We liggen op koers om onze verwachtingen voor het hele jaar waar te maken. Duurzame omzetgroei uit diensten, aanhoudend robuuste prestaties en de maatregelen die we hebben genomen, dragen bij aan het verzachten van de stijgende kostenniveaus als gevolg van loonindexering en hogere energieprijzen.

We hebben een stevige basis opgebouwd en zijn er klaar voor een update van onze strategie voor de komende jaren te delen tijdens onze Capital Markets Day op 7 november."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!