Witold Kepinski - 27 oktober 2023

HP Inc kondigt HP Amplify for All aan

HP kondigt HP Amplify for All aan, een initiatief dat alle HP-oplossingen en services, inclusief Poly, Teradici en HyperX, integreert in het HP Amplify Program, en zo één wereldwijd platform biedt voor partnerbetrokkenheid. Het nieuwe geïntegreerde partnerprogramma gaat live op 1 november 2023 en wordt ook uitgebreid naar distributiepartners. HP Amplify Distribution is het eerste programma op maat voor distributeurs en markeert de succesvolle implementatie van het HP Amplify Programma in alle partnercategorieën.

HP Inc kondigt HP Amplify for All aan image

Daarnaast onthulde HP details over nieuwe voordelen voor Commercial Partners die op 1 november ingaan, waaronder de More for More tariefvermenigvuldiger om de partnercompensatie te verbeteren en Fast Lane, het eerste geautomatiseerde vergoedingsproces voor Marketing Development Funds (MDF) in de branche. HP kondigt ook Growth Plays aan, een nieuw programmaonderdeel dat in mei 2024 zal worden uitgerold onder commerciële en distributiepartners.

"Door gebruik te maken van ons uitgebreide portfolio en verleidelijke nieuwe voordelen, hebben HP-partners een unieke positie om substantiële, langdurige groei te realiseren", zegt Kobi Elbaz, Senior Vice President & General Manager, HP Global Channel Organization. "Elke verbetering aan het programma, is gevormd door de onschatbare feedback van ons uitgebreide partnernetwerk en we zijn vastbesloten om het Amplify Programma voortdurend te verfijnen om voorop te blijven lopen in de veranderende dynamiek van de sector."

Verdubbeling van distributie

Met de aankondiging van HP Amplify Distribution op 1 november kunnen distributeurs profiteren van de beste mogelijkheden, samenwerkingen en prestaties in de branche. Het nieuwe programma, geoptimaliseerd voor distributiepartners, neemt complexiteit weg waardoor het voor distributeurs eenvoudiger wordt om te profiteren van de vele voordelen en klanten te betrekken op een dieper niveau.

"Distributiepartners hebben een belangrijke positie in het kanaalecosysteem en hun kansen zijn doorontwikkeld en uitgebreid om te voldoen aan de groeiende behoeften van wederverkopers en klanten", vervolgt Elbaz. "Op basis van hun unieke inzichten hebben we het Amplify Distribution programma ontworpen met flexibiliteit in gedachten, zodat distributeurs met basiscapaciteiten naadloos kunnen deelnemen, terwijl degenen die investeren in geavanceerde capaciteiten worden beloond om hun winstgevendheid te verhogen en hun bedrijf te laten groeien."

Nieuwe voordelen voor commerciële partners

Amplify More for More

Met de lancering van Amplify More for More op 1 november 2023 zullen partners die verkopen binnen het gehele HP-portfolio een betere klantervaring kunnen bieden en profiteren van hogere compensatiemogelijkheden. De nieuwe More for More tariefvermenigvuldiger komt bovenop de bestaande Amplify incentives. Power Partners die zich bijvoorbeeld richten op Personal Systems kunnen zich gemakkelijk kwalificeren door de verkoop van randapparatuur, Poly headsets en Workforce Solutions productlijnen te verhogen.

Op basis van feedback van partners en HP's evoluerende groeistrategie is het bedrijf van plan om het More for More programma verder te ontwikkelen in het komende fiscale jaar, waarbij aanvullende stimuleringsmaatregelen worden geïntegreerd om gezamenlijk succes te bevorderen.

Amplify Fast Lane

Amplify Fast Lane vertegenwoordigt een uniek gezamenlijk vraagontwikkelingsproces voor MDF-claims, ontworpen om terugbetaling voor in aanmerking komende partners te vereenvoudigen en te versnellen door middel van een geautomatiseerde claim- en betalingsprocedure.

Door de doorlooptijd van betalingen tot 50% te versnellen, pakt het Amplify Fast Lane-programma pijnpunten van partners aan en verbetert het de algehele ervaring van gezamenlijke marketinginspanningen. Fast Lane biedt een efficiëntere, gebruiksvriendelijke MDF-claimervaring, waardoor gekwalificeerde partners zich kunnen richten op het optimaliseren van vraagontwikkelingsinitiatieven in plaats van te verzanden in complexe processen.

Amplify Growth Plays

Vanaf mei 2024 krijgen alle HP Amplify Commercial Partners toegang tot een nieuw specialisatieprogramma dat is opgebouwd rond HP's groeicategorieën: Amplify Growth Plays. Amplify Growth Plays is gericht op het stimuleren van kansen en incrementele partnerwinstgevendheid en biedt een duidelijk pad naar portfoliospecialisatie. In combinatie met unieke tools, mogelijkheden en compensatie-elementen, beloont Amplify Growth Plays partners met op maat gemaakte voordelen voor het investeren in deze klantgedreven groeigebieden.

Voorbeelden van de Amplify Growth Plays die in mei 2024 van start gaan, zijn Managed Print Services, Lifecycle Services, SMB Video Collaboration Solutions en HP Software. Bij de lancering zullen de huidige Amplify specialisaties evolueren naar Amplify Growth Plays.

Versterk Impact Uitbreiding

HP kondigde ook de uitbreiding aan van het bekroonde Amplify Impact partner duurzaamheidsprogramma naar Distribution Partners en vijf extra landen: Oostenrijk, België, Luxemburg, Nederland en Finland. Deelnemende partners in 48 landen krijgen nu toegang tot HP's duurzaamheidsresources om voorkeur en impact te stimuleren op het gebied van Climate Action, Human Rights en Digital Equity.

Duurzame initiatieven niet alleen van vitaal belang voor de toekomst van onze planeet - ze zijn ook een drijfveer voor het bedrijfsleven. In 2022 meldde Corporate Knights dat meer dan 60% van HP's omzet voldeed aan de duurzaamheidsnormen, wat de voorkeur van consumenten voor milieuvriendelijke producten aantoont. HP Amplify Impact helpt partners met hulpmiddelen om hiaten en richtlijnen te identificeren voor het bereiken van duurzaamheidsdoelen, en benadrukt het groeiende belang van ESG-strategieën.


BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
Datacollectief BN 13-05-2024 tm 03-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!