Redactie - 30 oktober 2023

Academic Software neemt Ilona IT over

Het Belgische softwarebedrijf van Signpost Group, Academic Software, neemt Ilona IT over. Dat is de Finse marktleider in de digitalisering van het onderwijs. Tegelijk verwelkomt de onderneming een nieuwe CEO, Frederik Meheus.

Academic Software neemt Ilona IT over image

Finland geldt als het toonbeeld van digitale transformatie in de educatieve sector. De overname van Ilona IT, waar meer dan twintig jaar gespecialiseerde kennis aanwezig is, vormt voor Academic Software dan ook de basis voor de verdere ontwikkeling in Scandinavië̈.

Schaalvoordelen

‘De overname biedt ons veel schaalvoordelen’, omschrijft Risto Korhonen, Sales Director bij Ilona IT, de toegevoegde waarde. ‘We zullen meer softwaretitels dan ooit tevoren kunnen aanbieden en gebruik kunnen maken van het Academic Software Platform. Het beheer van softwarelicenties van onze klanten zal sterk vereenvoudigen, net als de toegang tot cloud- en andere digitale services.’

Gelijktijdig met de overname van Ilona IT maakte Academic Software de komst van een nieuwe CEO wereldkundig. Frederik Meheus kan bogen op ruim twintig jaar ervaring in het buitenland, onder meer bij investeringsreus BlackRock en als Managing Director van Moonfare. Onlangs haalde het bedrijf ook al een nieuwe CFO (Arne Ovyn, ex-Deltalight) en COO (Patrick Geladi, ex-Televic) binnen.

‘Goed gewapend’

Het platform van Academic Software telt inmiddels meer dan 1,3 miljoen gebruikers (studenten, onderzoekers en docenten) in tien verschillende landen. Het omvat meer dan 1.500 softwaretitels, cloud- en virtualisatieoplossingen, en is daarmee het grootste platform voor studentensoftware in Europa. ‘We zijn nu goed gewapend om onze omzet als groep te verdubbelen in de komende drie jaar. Organisch door bijvoorbeeld onze hardwaretak op te starten in het Verenigd Koninkrijk, ook via overnames zoals Ilona IT’, aldus CEO Meheus.

In samenwerking met Data News


Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Netgear banner liggend start week 14

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!