Witold Kepinski - 29 oktober 2023

Atos rapporteert omzet over derde kwartaal 2023

IT-dienstverlener Atos noteert over zijn derde kwartaal een omzetdaling van 3 procent naar 2,6 miljard euro. Intussen zijn er onderhandelingen over de splitsing en verkoop van een deel van het bedrijf.

Atos rapporteert omzet over derde kwartaal 2023 image

Yves Bernaert, Chief Executive Officer van Atos, meldt over de cijfers: “In het derde kwartaal bleven we ons concentreren op onze activiteiten en de uitvoering van onze scheidings- en transformatieplannen. De duidelijke groei is te danken aan de activiteiten op het gebied van digitale veiligheid, big data en generatieve AI. Op het gebied van High-Performance Computing hebben we het allereerste exaschaal-supercomputercontract in Europa ondertekend. Tech Foundations blijft zijn transformatieplan uitvoeren, inclusief het verminderen van zijn activiteiten in niet-kerngebieden. Ik wil onze getalenteerde medewerkers bedanken voor hun inzet en toewijding om onze klanten van dienst te zijn en voor het leveren van innovatieve oplossingen die tegemoetkomen aan hun zakelijke behoeften.”

De groepsomzet bedroeg € 2.590 miljoen in het derde kwartaal van 2023, een daling van -5,3% bij constante wisselkoersen. Autonoom daalde de omzet met -3,0%, omdat de positieve prestaties bij Eviden teniet werden gedaan door Tech Foundations. Perimetereffecten, voornamelijk gerelateerd aan de desinvestering van Atos Italia voltooid in het tweede kwartaal van 2023, waren verantwoordelijk voor -2,3% van de gerapporteerde omzetdaling. De wisselkoersen hadden een tegenwind van -2,8%, voornamelijk als gevolg van de verzwakking van de Amerikaanse dollar.

Eviden rapporteerde een organische omzetgroei van +2,3% in het derde kwartaal, voornamelijk gedreven door sterke resultaten in Big Data en Digital Security. Digital Security zette de trend van hoge organische omzetgroei voort, aangedreven door producten en diensten van de volgende generatie. De hoge eencijferige groei in de digitale sector in Europa, gedreven door de vraag naar applicatieontwikkeling en -modernisering, werd gecompenseerd door een daling in de VS, omdat klanten er langer over doen om te beslissen over de toekenning van nieuwe contracten.

Tech Foundations noteerde een omzetdaling van -4,9% voor zijn kernactiviteiten, waaronder infrastructuur, private cloud en platforms, digitale werkplekken en professionele diensten. Het bedrijf blijft zijn activiteiten op niet-kerngebieden, waaronder de wederverkoop van hardware en software en BPO, verminderen. Het bedrijf heeft onlangs zijn UCC-activiteiten verkocht, die een afnemende niet-kernactiviteit waren.

Lees meer hier.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!