Witold Kepinski - 31 oktober 2023

Fujitsu uSCALE as-a-service-voordelen voor VMware en SUSE

Het nieuwe uSCALE-aanbod van Fujitsu levert as-a-service-voordelen voor VMware en SUSE zo meldt de IT-leverancier.

Fujitsu uSCALE as-a-service-voordelen voor VMware en SUSE image

Fujitsu kondigtde nieuwste uitbreiding aan van zijn op uSCALE-consumptie gebaseerde aanbod om twee cruciale technologieën voor digitale transformatie te omarmen. Fujitsu's uSCALE voor hybride cloud met VMware en uSCALE voor containers met SUSE zijn as-a-service-aanbiedingen met een overkoepelende infrastructuur bestaande uit hardware, software en services om snelle implementatie met laag risico en flexibele schaalbaarheid mogelijk te maken.

De twee aanbiedingen bieden toegang tot een buitengewoon waardeniveau. Fujitsu berekent een Total Cost of Ownership (TCO) die voor Fujitsu uSCALE voor Hybrid Cloud met VMware ongeveer 25% lager is dan traditionele benaderingen waarbij betaling op het moment van aankoop plaatsvindt, zelfs op basis van een bezettingsgraad van wel 80%. Klanten profiteren ook van het gemak van cloud-achtige consumptie op locatie, waardoor een naadloze en vertrouwde ervaring wordt geboden, terwijl ze profiteren van de voordelen van clouddiensten.

Het nieuwe aanbod van Fujitsu komt tegemoet aan de groeiende vraag van datacenterexploitanten naar zeer schaalbare, op maandelijkse abonnementen gebaseerde tariefplannen1. As-a-service-aanbiedingen verlagen de kosten, verbeteren het gebruik van hulpbronnen en reageren snel op veranderende bedrijfsbehoeften. Klanten betalen alleen voor de gebruikte middelen en investeren niet vooraf in de infrastructuur. Deze aanpak past perfect bij organisaties die willen profiteren van “cloud-achtige” voordelen – degenen die de wens hebben geïdentificeerd om werklasten naar de cloud te migreren, die cloud-native applicaties hebben gemaakt die ze willen harmoniseren met bestaande applicaties of die dat misschien willen doen repatriëren van een bepaalde werklast van de publieke cloud naar de private cloud op locatie. Door deze programma's te benutten met op consumptie gebaseerde diensten kunnen serviceproviders klanten ook flexibelere, schaalbare en kosteneffectievere oplossingen bieden.

Fujitsu uSCALE voor Hybrid Cloud met VMware combineert IT-infrastructuren en VMware Cloud-software, waardoor bedrijven middelen efficiënt kunnen toewijzen en de uitgaven kunnen optimaliseren. Deze nieuwe Fujitsu-service levert een veelzijdige, vooraf geïnstalleerde, door Fujitsu beheerde omgeving waarin bedrijven worden gefactureerd op basis van hun gebruik van het VMware-portfolio van oplossingen, waardoor de noodzaak voor bufferinvesteringen wordt geëlimineerd.

Fujitsu uSCALE voor containers met SUSE biedt Rancher Prime2 voor Fujitsu PRIMERGY-servers. Dit brengt cloud-achtige flexibiliteit naar on-premise datacenters, waarbij de voordelen van een op consumptie gebaseerd as-a-service-model worden gecombineerd met het bestuur en de controle die horen bij de private cloud. Buffercapaciteit wordt voorafgaand aan de vraag en zonder kosten geleverd, tenzij de dienst wordt gebruikt. Door de kosten af ​​te stemmen op het gebruik van de computerinfrastructuur kunnen bedrijven met vertrouwen plannen. Capaciteitsupgrades worden toegevoegd wanneer dat nodig is en zonder complexiteit, waardoor on-demand toegang wordt gegarandeerd om extra werklasten aan te kunnen.

Fujitsu benadrukt dat, zelfs bij kant-en-klare aanbiedingen, een adviserende focus centraal staat bij de ontwikkeling met klanten van individuele oplossingen op basis van specifieke uitdagingen. Oplossingen kunnen ook andere Fujitsu uSCALE-portfoliocomponenten omvatten, waaronder uSCALE voor SAP, uSCALE voor virtualisatie, uSCALE voor Compute en uSCALE voor gegevensbeheer.

Prijzen en beschikbaarheid

Fujitsu uSCALE voor Hybrid Cloud met VMware en uSCALE voor Containers met SUSE-aanbiedingen zijn onmiddellijk verkrijgbaar bij Fujitsu en zijn partners in het Verenigd Koninkrijk, Finland, Denemarken, Zweden, Spanje, Portugal, Frankrijk, Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

Noten

1 Uit onderzoek van IDC blijkt dat 61% van de organisaties wereldwijd het er (zeer) mee eens is dat hun strategie bestaat uit een agressieve verschuiving naar consumptiegedreven aankoopmodellen voor digitale infrastructuur.

2 Rancher Prime is een compleet cloud-native beheerplatform dat IT-operators en ontwikkelaars helpt bij het beheren van Kubernetes. Het gaat in op de complexiteit en beveiligingsuitdagingen van het beheer van Kubernetes-clusters in verschillende omgevingen, van core tot cloud tot edge.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!