Witold Kepinski - 30 oktober 2023

PIRG: stop support Microsoft Windows 10 leidt tot afscheid miljoenen pc devices

Het besluit van Microsoft om de ondersteuning voor Windows 10 te beëindigen zou de grootste sprong in het aantal weggegooide computers ooit kunnen veroorzaken. "Zeg tegen Microsoft: gooi geen miljoenen computers weg" zo meldt Public Interest Research Groups (PIRG), een federatie van Amerikaanse en Canadese non-profitorganisaties die lokale organisaties en directe belangenbehartiging in dienst hebben op het gebied van consumentenbescherming, volksgezondheid en transport.

PIRG: stop support Microsoft Windows 10 leidt tot afscheid miljoenen pc devices image

PIRG meldt: 'Tot 400 miljoen van de 1 miljard Windows 10-apparaten die in gebruik zijn, zullen binnenkort de ondersteuning van Microsoft verliezen. Dinsdag leverde PIRG 20.000 handtekeningen voor petities af aan het bedrijf, waarin Microsoft werd opgeroepen die ondersteuning uit te breiden .

“Microsoft die Windows 10 achterwege laat, zou de veroudering van meer computers kunnen veroorzaken dan welke actie dan ook ooit”, zegt Lucas Rockett Gutterman, Designed to Last Campaign Director van PIRG . “Microsoft moet deze beslissing heroverwegen en doorgaan met het bieden van beveiligingsupdates aan de miljoenen mensen die hun computers niet kunnen upgraden, zowel in het belang van hun financiën als van het milieu.”

Ongeveer 40% van de gebruikte pc's kan niet upgraden naar Windows 11, wat betekent dat wanneer Microsoft in 2025 stopt met het verstrekken van beveiligingsupdates voor Windows 10, deze computers onveilig zullen zijn of in de afvalstroom terechtkomen . Aangezien volgens de EPA slechts 25% van het elektronisch afval wordt gerecycled , zullen de meeste van die computers op stortplaatsen belanden.

De petitie, gericht aan Satya Nadella, CEO van Microsoft, luidt onder meer: ​​“Microsoft's beslissing om te stoppen met het ondersteunen van miljoenen functionele computers in onze ziekenhuizen, bedrijven en woningen is een harde deal voor klanten die verwachten dat hun dure apparaten lang meegaan. Alle software bereikt een punt waarop deze niet langer wordt ondersteund, maar als de gevolgen voor onze omgeving zo groot zijn, moeten we dit niet accepteren.”

Microsoft heeft ambitieuze milieudoelen gesteld, maar de impact van dit ene besluit dreigt de voortgang ervan te laten ontsporen. De productie van deze honderden miljoenen apparaten heeft al geresulteerd in zo'n 46 miljoen ton klimaatvervuiling , wat overeenkomt met het toevoegen van 9 miljoen auto's op de weg voor een jaar.

Microsoft heeft in het verleden de ondersteuning voor oudere besturingssystemen uitgebreid. Windows XP-gebruikers ontvingen dertien jaar lang beveiligingsupdates, en zelfs toen de ondersteuning eindigde, werkte het nog steeds op 30% van de computers wereldwijd. Bij de release was Windows 10 grotendeels “achterwaarts compatibel”, wat betekent dat de meeste oudere computers het nieuwe besturingssysteem konden gebruiken toen Microsoft de ondersteuning voor hun bestaande Windows-systemen beëindigde.

“Gezien deze eerdere acties van Microsoft is het verrassend dat het bedrijf de transitie naar Windows 11 afdwingt. Dit is niet alleen slecht voor de consument, het is ook slecht voor de planeet, aangezien de verouderde computers zullen bijdragen aan onze groeiende stapels giftige e-mails. verspilling”, concludeerde Gutterman.

PIRG schrijft in een online petitie aan Microsoft:

'Tell Microsoft: Don’t leave millions of computers behind

Beste Microsoft-CEO Satya Nadella,

Gooi geen miljoenen computers weg. Het besluit van Microsoft om de ondersteuning voor Windows 10 te beëindigen zou de grootste sprong in het aantal weggegooide computers ooit kunnen veroorzaken, en het voor Microsoft onmogelijk maken om hun duurzaamheidsdoelen te halen. De nieuwe versie van de strenge hardwarevereisten van hun besturingssysteem zou ertoe kunnen leiden dat 40% van de gebruikte pc's achterblijft.

Het besluit van Microsoft om te stoppen met de ondersteuning van miljoenen functionele computers in onze ziekenhuizen, bedrijven en woningen is een harde deal voor klanten die verwachten dat hun dure apparaten lang meegaan.

Alle software bereikt een punt waarop deze niet langer wordt ondersteund, maar als de gevolgen voor onze omgeving zo groot zijn, moeten we dit niet accepteren.'

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6 Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V6

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!