Wouter Hoeffnagel - 01 november 2023

'ACM niet tevreden over commissie Apple op abonnementskosten datingapps'

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) is niet tevreden over de commissie van 27% die Apple in rekening brengt bij aanbieders van datingapps die geen gebruik willen maken van Apple's in-app-betaalsysteem. De commissie lijkt de aanleiding te zijn voor een rechtszaak die de ACM tegen Apple heeft aangespannen.

'ACM niet tevreden over commissie Apple op abonnementskosten datingapps' image

Dit meldt Bloomberg op basis van interne documenten van de ACM. De toezichthouder meldde in oktober een rechtszaak te starten tegen het Amerikaanse techbedrijf. Aanleiding hiervoor is de werkwijze van Apple rondom datingapps. De ACM meldde toen dat Apple twee bezwaren rond datingapps heeft weggenomen, maar een derde bezwaar niet. Om welk bezwaar het precies gaat wilde de ACM niet zeggen.

27 procent commissie

Bloomberg meldt nu dat de ACM niet tevreden is over de commissie die Apple bij aanbieders van datingapps in rekening brengen indien zij geen gebruik maken van het in-app-betaalsysteem van het bedrijf. Het gaat daarbij om een commissie van 27 procent van de abonnementskosten van klanten, inclusief btw. Het document waarop Bloomberg zich baseert zou in juli naar Apple zijn gestuurd.

Zowel Apple als Bloomberg willen niet op vragen vanuit Bloomberg reageren.

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024
Netgear banner liggend start week 14

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!