Witold Kepinski - 01 november 2023

Lumen verkoopt EMEA-activiteiten aan Colt Technology Services

Lumen Technologies heeft de verkoop afgerond van zijn Europese, Midden-Oosterse en Afrikaanse (EMEA) activiteiten aan Colt Technology Services, met hoofdkantoor in Londen, voor 1,8 miljard dollar contant.

Lumen verkoopt EMEA-activiteiten aan Colt Technology Services image

Deze transactie vertegenwoordigt een aantrekkelijk veelvoud (~11x) voor de EMEA-activiteiten van Lumen en levert aanzienlijke waarde op voor de belanghebbenden van Lumen.

"We zijn enthousiast over wat deze transactie voor onze klanten en voor Lumen betekent", zegt Kate Johnson, CEO van Lumen. "Onze focus op het opbouwen van diepgaande relaties met strategische partners stelt ons in staat onze bedrijfsvoering te vereenvoudigen en tegelijkertijd een naadloze netwerkervaring te bieden aan onze multinationale klanten. Door onze sterke relatie met Colt zijn beide bedrijven goed gepositioneerd voor toekomstige groei."

Lumen zal een belangrijke strategische partner blijven voor de behoeften van Colt-klanten in Noord-Amerika. Het Lumen-netwerk blijft een van de grootste en meest diepgaande netwerken ter wereld. Een klein team van getalenteerde Lumen-medewerkers zal de activiteiten in EMEA blijven ondersteunen.

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!