Wouter Hoeffnagel - 03 november 2023

Bijna 5.000 (oud)-werknemers van Okta getroffen door datalek

Okta waarschuwt bijna 5.000 huidige en voormalige werknemers dat hun persoonlijke gegevens mogelijk zijn buitgemaakt bij een cyberinbraak. Bij de aanval - die plaats vond via een derde partij - zijn onder meer namen, social security-nummers en polisnummers van verzekeringen buitgemaakt.

Bijna 5.000 (oud)-werknemers van Okta getroffen door datalek image

Dit blijkt uit een melding die Okta heeft gedaan bij de procureur-generaal van de Amerikaanse staat Maine. De aanval vond volgens Okta plaats via Rightway Healthcare, een partij die helpt bij het vergelijken van zorgverzekeringen en tarieven. Bij de aanval is een bestand buitgemaakt dat onder meer data omvat gerelateerd aan werknemers van Okta en hun familieleden. De aanval vond op 23 september plaats, waarna Okta op 12 oktober door Rightway Healthcare op de hoogte is gesteld.

Okta meldt na ontdekking van het lek een onderzoek te hebben ingesteld. De gestolen data is gerelateerd aan in totaal 4.961 individuen. Okta meldt dat er vooralsnog geen aanwijzigingen zijn dat de gestolen informatie is misbruikt. Slachtoffers krijgen onder meer twee jaar gratis kredietmonitoring, identiteitsherstel en fraudedetectie aangeboden via Experian.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!