Witold Kepinski - 03 november 2023

Apple boekt minder omzet en meer winst

Apple heeft de financiële resultaten bekendgemaakt voor het vierde kwartaal van het boekjaar 2023, eindigend op 30 september 2023. Het bedrijf boekte een kwartaalomzet van 89,5 miljard dollar, een daling van 1 procent jaar-op-jaar. De nettowinst steeg van 20,721 naar 22,956 miljard dollar.

Apple boekt minder omzet en meer winst image

De omzet is iets hoger dan analisten hadden verwacht. De verkoop van Apple Macs en iPads daalde omdat consumenten nu vaker de hand op de knip houden.

"Vandaag is Apple verheugd een omzetrecord in het kwartaal van september te kunnen melden voor de iPhone en een recordomzet voor de dienstensector", aldus Tim Cook (foto), CEO van Apple. “We hebben nu ons sterkste productassortiment ooit op weg naar de feestdagen, inclusief de iPhone 15-serie en onze eerste CO2-neutrale Apple Watch-modellen, een belangrijke mijlpaal in onze inspanningen om alle Apple-producten in 2030 CO2-neutraal te maken.”

“Ons actieve geïnstalleerde aantal apparaten heeft opnieuw een nieuw recordniveau bereikt voor alle producten en alle geografische segmenten, dankzij de kracht van ons ecosysteem en de ongeëvenaarde klantenloyaliteit”, aldus Luca Maestri, CFO van Apple. “Tijdens het kwartaal van september zorgden onze bedrijfsprestaties voor een dubbelcijferige groei van de winst per aandeel en keerden we bijna 25 miljard dollar uit aan onze aandeelhouders, terwijl we bleven investeren in onze langetermijngroeiplannen.”

De raad van bestuur van Apple heeft een contant dividend van $ 0,24 per gewoon aandeel van het bedrijf vastgesteld. Het dividend is betaalbaar op 16 november 2023 aan aandeelhouders die geregistreerd zijn op het einde van de werkdag op 13 november 2023.

Lees alle details hier (PDF).

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!