Martijn Kregting - 07 november 2023

VMware: aanpak veranderend dreigingslandschap

Ransomware-aanvallen worden steeds geavanceerder naarmate de data van bedrijven steeds lucratiever wordt. Om bedrijven te helpen dit veranderende dreigingslandschap te bestrijden, kondigde VMware tijdens VMware Explore nieuwe oplossingen en technologieën aan die organisatorische veerkracht moeten vergroten.

VMware: aanpak veranderend dreigingslandschap image

Zo is Intelligent Threat Detection een nieuwe mogelijkheid in technologie-preview die proactieve AI/ML-aangedreven versleutelingspreventie en -respons biedt, waardoor organisaties meer kunnen zien om meer te stoppen en sneller te herstellen. Gebruikers kunnen:

Moderne ransomware identificeren voordat encryptie plaatsvindt met behulp van gedragsanalyse van actieve workloads in een geïsoleerde cloudomgeving.

Verder kunnen ze encryptie-pogingen detecteren op beschermde workloads door metadata van bestandssystemen, wijzigingspercentages van data en entropie te analyseren.

Cyber- en gegevensherstel

VMware Live Recovery dan, dat is een nieuwe oplossing die cyber- en gegevensherstel biedt voor VMware Cloud. VMware Live Recovery biedt uniforme bescherming, veilig cyberherstel en vereenvoudigd gebruik. 

Gebruikers profiteren volgens VMware van uniform beheer van ransomware en disaster recovery on-premises en in public clouds, vertrouwd en versneld herstel van moderne ransomware en flexibele licenties voor veranderende bedrijfsbehoeften en dreigingen.

Nieuw in Cloud Foundation

VMware kwam ook met nieuwe VMware Cloud Foundation-ontwikkelingen, zoals:

  • Verbeterde networking en beveiliging met ondersteuning voor de vSphere Distributed Services Engine (DSE), die datacenters moderniseert door full stack infrastructuurfuncties te verplaatsen van CPU's naar Data Processing Units (DPU's).
  • Verbeterde ondersteuning voor NVMe-storageplatforms met nieuwe ondersteuning voor vSAN Express Storage Architecture (ESA), waarmee klanten servers van de volgende generatie kunnen implementeren die hogere prestaties, meer schaalbaarheid en verbeterde efficiëntie leveren.
  • Uniforme ervaring en snelle probleemoplossing geleverd door VMware Aria Operations, met updates waardoor bedrijven inzicht krijgen in de duurzaamheid van datacenters, evenals het zinvol groeperen van waarschuwingen met behulp van AI om grote hoeveelheden waarschuwingen te helpen beheren en de troubleshooting te verbeteren.
  • De volgende generatie van VMware Data Services Manager, en VMware Live Recovery, nieuwe VMware Aria Operations-mogelijkheden en updates voor VMware Cloud Foundation zijn naar verwachting allemaal beschikbaar in VMware’s Q4 FY24. Google AlloyDB Omni en MinIO Object Store voor VMware Cloud Foundation, en Intelligent Threat Detection zijn op dit moment nog in tech-preview.
Nutanix BW start 6 mei - 20 mei BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
Datacollectief BN 13-05-2024 tm 03-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!