Johan van Leeuwen - 10 november 2023

TSH wil met de hele familie op Champions League-niveau spelen

Sinds september is John Reynders de CEO van TSH. Hij is duidelijk over zijn ambitie om dé leidende MSP van Europa te worden. Het doel om internationaal op Champions League-niveau te spelen, spreekt hem aan. Maar ook de visie om met de ‘TSH familie’ andere MSP’s te helpen groeien, past helemaal bij hem. Ook op securityvlak kan TSH veel voor anderen betekenen, legt hij uit.

TSH wil met de hele familie op Champions League-niveau spelen image

Na een mooie reis van 15 jaar bij Microsoft, en een ongekend avontuur om Visma van niets naar het grootste en snelst groeiende cloud business software bedrijf te brengen, zit Reynders nu helemaal op zijn plek bij TSH. “Na te hebben gewerkt bij een Amerikaans en een Scandinavisch bedrijf, vind ik het heel mooi om nu een Nederlands bedrijf, met ook een Nederlandse familie als investeerder, te helpen om hun onbegrensde ambities waar te maken.” Dat doel is om op Europees niveau dé leidende MSP te worden. “We willen Europa Magenta kleuren en aan die ambitie werk ik met 200% energie, samen met het team. Het maakt de cirkel voor mij persoonlijk ook mooi rond, als CEO van het snelst groeiende buy-and-build MSP platform met de Microsoft cloud als fundament.”

Consolidatieslag

Reynders ziet een aantal ontwikkelingen in het MSP-landschap. “Voor klanten van MSP’s is het een lastige tijd, vooral door de onzekere geopolitieke en economische omstandigheden. Een ogenschijnlijk giftige cocktail daarbij is de combinatie van een krappe arbeidsmarkt en een stagnerende arbeidsproductiviteit. Ik ben er sterk van overtuigd dat ontzorging van bedrijven met een moderne en flexibele IT-omgeving daar een positieve boost aan kan geven.”

Tegelijkertijd gebeurt er veel op technologisch gebied. “Gedreven door de ontwikkelingen met kunstmatige intelligentie, ontwikkelt alles zich in een heel hoog tempo. A.I. biedt perspectief maar roept ook vragen op. Alsof dat nog niet genoeg is neemt de dreiging van cybercrime exponentieel toe: 25% van de bedrijven worden daardoor geraakt. Dat geeft onzekerheid, zowel voor klanten van MSP's als bij de MSP's zelf.”

In de MSP-markt is een sterke consolidatieslag gaande en dat verbaast Reynders niet. “Er zijn in de loop van de tijd veel mooie MSP-bedrijven ontstaan. Maar met de genoemde onzekerheden, plus de steeds complexer wordende technologieplatformen en de toenemende druk van wet- en regelgeving, is het heel moeilijk om als zelfstandige MSP op Champions League-niveau mee te kunnen blijven spelen. Het is niet gek dat bedrijven zich aansluiten bij een groter geheel en ik verwacht dat die trend zich door zal zetten. Daarnaast verwacht ik ook een shake-out. Sommige clubs redden het gewoon niet zelfstandig.”

TSH familie

TSH wil er zijn voor die MSP’s die in kansen denken, maar beperkt worden in het realiseren van hun potentieel. Reynders spreekt over de ‘TSH familie’. “Ik zie bijvoorbeeld DGA’s die hun bedrijf naar een mooi niveau hebben getild, maar die tegen hun plafond aanlopen terwijl ze hun bedrijf wel een volgende stap gunnen. Bij ons kunnen ze hun ondernemerschap, hun autonomie en hun eigen merk behouden. Tegelijkertijd worden ze onderdeel van een team en worden ze ondersteund met diensten en mogelijkheden die ze in hun eentje nooit van de grond hadden kunnen tillen, waardoor ze kunnen meespelen op Champions League-niveau.”

Hij geeft een aantal voorbeelden van die mogelijkheden. “Het is heel uitdagend om op security-gebied een Security Operations Center (SOC) in te richten van waaruit je 24x7 een complete end-to-end security-dienstverlening verzorgt, van awareness en preventie tot monitoring en incident respons. Met TSH investeren we daar sterk in en daar kunnen onze bedrijven van profiteren. Ook op het gebied van het slim inkopen en uitrollen van hardware, wat voor veel MSP’s een soort noodzakelijk kwaad is, ontzorgen we MSP's met een betere premium klantervaring. We bieden ook een samen ontwikkeld private cloudplatform, waardoor MSP’s geen kapitaalintensief eigen platform in de lucht hoeven te houden als dat eigenlijk vervangen of geüpgraded zou moeten worden.”

Expertise community’s

De TSH familie deelt ook kennis, vertelt Reynders. “We bouwen dynamische community’s rond elk aspect waar een MSP mee te maken heeft, zoals compliance, commercie, support, platform en projecten. Er is bij onze MSP’s een heel duidelijke behoefte aan het delen van kennis en best practices. De community’s komen bij elkaar om van elkaar te leren. Dat biedt ook mogelijkheden voor medewerkers om zich te ontwikkelen, waardoor ze makkelijker behouden kunnen blijven voor een organisatie.”

Hij gebruikte eerder in het gesprek al de Champions League-metafoor voor bedrijven die zich aansluiten bij de TSH familie. “Ik ben niet per se voetbalfan, maar ik vind het wel een mooie vergelijking omdat het iets zegt over onze ambitie en wat er nodig is om die te behalen. Je wordt onderdeel van een team, met ongeveer twintig andere ondernemers waarmee je kunt sparren en samenwerken. Daarnaast kun je op het allerhoogste niveau meespelen dankzij de aanvullende support en diensten.”

9+-denken

Klanttevredenheid is cruciaal voor Reynders. “Toen ik hier binnenkwam verwachtte iedereen dat ik op financieel vlak een stip op de horizon zou zetten. Maar dat deed ik juist op het gebied van medewerkerstevredenheid en klanttevredenheid. We zijn daarin fan van het 9+-denken. Daarbij staat de klant- en medewerkersbeleving centraal. Als je op beide gebieden een 9+ scoort, dan komen de andere resultaten vanzelf. Om zo’n cijfer te scoren moet je steeds een stap meer zetten dan dat klanten van je verwachten.”

End-to-end security

Het is een open deur om te stellen dat security vandaag de dag van enorm belang is voor een MSP. “We leveren echt end-to-end security”, zegt Reynders. “We doen zowel de bescherming, het identificeren als ook incident response. Er staat 24x7 een team klaar om te helpen als er iets is gebeurd. Daarnaast bieden we awareness-training. We combineren moderne technologie met menselijke kennis en de juiste processen, volledig in lijn met alle wet- en regelgeving.”

Recent ontdekte een leverancier een kwetsbaarheid in haar product. “Toen kwamen direct alle TSH security-verantwoordelijken bij elkaar en was er snel een door iedereen toepasbare oplossing gevonden. Die gezamenlijke inspanning bespaart de hele groep een hoop tijd en slapeloze nachten.”

Praat je over security, dan kun je ook niet om NIS2 heen. “Een relatief kleine MSP ziet nu NIS2 op zich afkomen en weet dat het er iets mee moet doen. Klanten gaan er daarnaast ook naar vragen. Het is lastig om daar op in te spelen, laat staan om van NIS2 te profiteren. Ook daarin is het schaalvoordeel van TSH interessant. Daarom weet ik zeker dat elke eigenaar van een ambitieuze MSP, zeker eens een kop koffie met ons zou moeten drinken om over de toekomst te sparren.”

Auteurs: Johan van Leeuwen en Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!